Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο-ανελέητο σφυροκόπημα στον Ν. Καζαντζή-«παπαράτσι», «τρικυμία εν κρανίω» και άλλα…

pol-dimotiko-27-7-16-1



Ολομέτωπη επίθεση και αποστομωτικές απαντήσεις δέχθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καζαντζής στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρίνιου, όπου όπως αναμένονταν δόθηκαν οι απαντήσεις του αντιδημάρχου κ. Αν. Καλαμπαλίκη στις ερωτήσεις που δέχθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την σχέση του με συνεργείο οχημάτων όπου επισκευάζονται δημοτικά οχήματα.
Η σχετική συζήτηση με τις παρεμβάσεις του κ. Καζαντζή εκτραχύνθηκε και ακούστηκαν βαριές κουβέντες όπως «άσχετος», «γελοίος» κλπ ενώ ο κ. Καλαμπαλίκης ανακοίνωσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καζαντζή για τα όσα υποστηρίζει και που χαρακτήρισε συκοφαντικά.

Έσκισε έγγραφο της Χρυσής Αυγής
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Παπανικολάου μετά  την διανομή εγγράφου της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου. Ο κ. Παπανικολάου έσκισε το σχετικό έγγραφο και ζήτησε από το Σώμα να μην συζητά και να μην «νομιμοποιεί μια εγκληματική οργάνωση». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Καμένος από την παράταξη «Ανατροπή Τώρα», ενώ ακολούθησε η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων με τον κ. Καζαντζή να θέτει τρία νέα ερωτήματα για τα οποία μάλιστα κατηγορήθηκε εκ νέου ότι δεν έχει σωστή πληροφόρηση με αποτέλεσμα «να εκτίθεται επανειλημμένα».
Ο κ. Καζαντζής θέλησε να μάθει γιατί έγινε ανάθεση έργου 9.400 ευρώ για την παιδική χαρά στα παλιά σφαγεία, γιατί δόθηκαν σε εταιρία που δεν εδρεύει στο Αγρίνιο έργα για την συντήρηση των γηπέδων 5 Χ 5 στην οδό Εργάνης και στα Δυο Ρέματα και τέλος, απευθυνόμενος στην Οικονομική Υπηρεσία ζήτησε να μάθει πόσοι εξώδικοι συμβιβασμοί έχουν γίνει για πληρωμή τιμολογίων.
Στο πρώτο ερώτημα για άλλη μια φορά ο κ. Καζαντζής κατηγορήθηκε πως αν και πρώην αντιδήμαρχος δεν γνωρίζει βασικά πράγματα με τον δήμαρχο κ. Παπαναστασίου να τον ενημερώνει οτι δεν έγινε καμιά ανάθεση έργου για την συγκεκριμένη παιδική χαρά και πως ο ίδιος δεν υπέγραψε το σχετικό έγγραφο-πρόταση  και το όποιο έργο τελικά θα γίνει από ίδια μέσα του δήμου. «Να μάθετε τι είναι ανάθεση και τι πρόταση υπηρεσίας. Δεν έχει υπογραφεί καμιά ανάθεση, σταματήστε να πετάτε λάσπη και πείτε τώρα μπράβο στον Δήμαρχο που δεν υπέγραψε»  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.
Τα υπόλοιπα δυο  ερωτήματα θα απαντηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
pol-dimotiko-27-7-16-2
pol-dimotiko-27-7-16-3
«Παπαράτσι ο Καζαντζής!»
Ακολούθησε η απάντηση του κ. Καλαμπαλίκη, που επανειλημμένα χαρακτήρισε τον κ. Καζαντζή «παπαράτσι» , εξαιτίας των φωτογραφιών που παρουσίασε  πρόσφατα με την επιχείρηση του κ. Καλαμπαλίκη, με αποτέλεσμα ο πρώην αντιδήμαρχος να διαμαρτυρηθεί ότι υβρίζεται. Ο κ. Καλαμπαλίκης τόνισε πως οι ερωτήσεις του κ. Καζαντζή διακρίνονται από ασάφεια, και αποσκοπούν αλλού και έδωσε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επιχείρηση στην οποία συμμετέχει, την εκμίσθωση χώρου της επιχείρησης αυτής σε άλλο συνεργείο από το 2012, επισημαίνοντας πως ούτε πριν ούτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του η επιχείρηση του είχε οποιαδήποτε δοσοληψία με τον δήμο. (Δείτε αναλυτικά την απάντηση Καλαμπαλίκη ΕΔΩ). Σημείωσε ακόμη πως ο δήμος Αγρινίου επισκευάζει τα οχήματα του σε όλα τα συνεργεία της περιοχής, κάτι που δεν συνέβαινε πριν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σφυρή. Ακόμη ο αντιδήμαρχος καθαριότητας έκανε λόγο για θλίψη, «τρικυμία εν κρανίω» και σύγχυση συμπληρώνοντας πως δεν περίμενε να δεχτεί πολιτικές συκοφαντίες ώστε να πληγεί ο δήμαρχος και η παράταξη.
Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους με τον κ. Καζαντζή να ζητά την παραίτηση του κ. Καλαμπαλίκη  με τον δεύτερο να τον χαρακτηρίζει «ασκούμενο δικηγόρο»!
Η αντιπαράθεση εκτός μικροφώνων συνεχίστηκε αμέσως μετά , όταν απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Σκορδόπουλος, σε ερωτήσεις της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σχετικά με έργα και συμβάσεις του δήμου με την ΔΕΥΑΑ και την ποιότητα και επάρκεια του νερού στο Αγρίνιο. Αντιπαραθέσεις που περιείχαν και χαρακτηρισμούς.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καλαμπαλίκης απάντησε και σε ένα ακόμη ερώτημα του κ. Καζαντζή σχετικά με την προμήθεια ζαρντινιέρων , υπενθυμίζοντας πως η προμήθεια έγινε μετά από λήψη προσφορών και μετά από αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την οποία μάλιστα ψήφισε και ο κ. Καζαντζής και η σχετική προμήθεια συνεχίζεται.
Κακός σύμβουλος η θλίψη και ο θυμός…
Στην ουσία της συζήτησης πάντως η εικόνα που δόθηκε είναι πως ο κ. Καζαντζής δέχθηκε ανελέητο σφυροκόπημα από την μέχρι πρότινος παράταξη του, στελέχη της οποίας επισημαίνουν πως «…η θλίψη του και η οργή του για την αποπομπή του τον έχουν οδηγήσει σε σοβαρά πολιτικά ολισθήματα, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να προκαλέσει εντυπώσεις, ενώ παράλληλα δείχνει και άγνοια σε βασικά ζητήματα λειτουργίας του δήμου, ακόμη και σε αποφάσεις που ο ίδιος συμμετείχε, σαν βασικό στέλεχος της δημοτικής αρχής  μέχρι πριν μερικές μέρες…». Κρίνεται μάλιστα πως ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος εκτίθεται με τον τρόπο που λειτουργεί και σπαταλά το όποιο πολιτικό κεφάλαιο του έχει απομείνει.
Πάντως ο κ. Καζαντζής τουλάχιστον με την στάση του μέσα στο Συμβούλιο, δείχνει πως είναι διατεθειμένος να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο σύγκρουσης, πιστεύοντας πως έτσι αποδομεί την πρώην παράταξη του και τον δήμαρχο προσωπικά.
pol-dimotiko-27-7-16-4
Στην ίδια συνεδρίαση και στην απάντηση του κ. Σκορδόπουλου, έγινε γνωστό πως η ΔΕΥΑΑ προτίθεται να δημοπρατήσει μελέτη για τον ανασχεδιασμό των ζωνών υδροδότησης στο Αγρίνιο για να αντιμετωπιστούν ζητήματα πίεσης κλπ.
Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε ως κατεπείγον το θέμα της αλλαγής των μηχανημάτων στο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Δημάδη, που όπως ανακοινώθηκε λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν διαρκώς βλάβες, δεν λειτουργούν και πρέπει να αντικατασταθούν.
Ενημέρωση για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ
Εντύπωση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσε η ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο για τα προβλήματα του Φορέα, γεγονός που συζητήθηκε σύντομα στη συνέχεια, επισημάνθηκε πως η δημόσια υγεία συνεχίζει να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτο το γεγονός τα περισσότερα ασθενοφόρα στο Αγρίνιο να μην κινούνται. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Καμενου, που εκτός από Δημοτικός Σύμβουλος, συμμετέχει και στην διοίκηση του νοσοκομείου, που επέκρινε το προεδρείο για την στάση που τηρεί σε κάποια θέματα, με τον πρόεδρο κ. Ρόκο να καλεί τον κ. Καμένο να διαβάσει καλύτερα τον κανονισμό.
Καμιά νέα ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ
Στο στάδιο των ανακοινώσεων ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου θέλησε να απαντήσει σε δελτίο τύπου αλλά και σχόλια της μείζονος αντιπολίτευσης και του κ. Μοσχολιού ειδικά ως προς τα έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνται στον δήμο και ειδικότερα αυτά που έχουν ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε πως τέτοια κρίσιμα θέματα δεν προσφέρονται για εντυπώσεις και επανέλαβε πως ζητά διάλογο και συνεργασία από όλες τις παρατάξεις για τα θέματα αυτά. Έκανε γνωστό ακόμη πως ο δήμος ήδη έχει καταθέσει προτάσεις ειδικά στην κατεύθυνση ενίσχυσης κοινωνικών δομών. Όπως είπε, συνολικά 31 πράξεις έχουν ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ως έργα – γέφυρες. Πρόκειται για έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που απαιτούνταν η συνέχιση της χρηματοδότησης τους με αυτήν την διαδικασία.
Ο κ. Παπαναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα ΒΑΑ που προβλέπει χρηματοδοτήσεις 59 εκατομ. ευρώ και που θα υλοποιήσουν αποκλειστικά οι δήμοι της Πάτρας και του Αγρινίου, στις προτάσεις της ΔΕΥΑΑ, αλλά επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά ένταξη νέου έργου στο ΕΣΠΑ.
«Ας μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις. Τα πράγματα στον δήμο είναι καθαρά. Εμείς προσπαθούμε σκληρά και θα καταθέσουμε προτάσεις σε κάθε δράση του ΕΣΠΑ και παρακολουθούμε κάθε προκήρυξη. Ζητάμε την βοήθεια όλων των παρατάξεων» κατέληξε ο δήμαρχος Αγρινίου.
pol-dimotiko-27-7-16-5
pol-dimotiko-27-7-16-6
pol-dimotiko-27-7-16-7
pol-dimotiko-27-7-16-8
pol-dimotiko-27-7-16-9
pol-dimotiko-27-7-16-10
pol-dimotiko-27-7-16-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου