Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Όλο το παρασκήνιο για τη μεταφορά των Τούρκων στρατιωτικών στην Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο για τη μεταφορά των Τούρκων στρατιωτικών στην Αθήνα

Σε δύο κελιά, συνολικής χωρητικότητας 10 ατόμων, του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου συστεγάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής κρατούνται από το μεσημέρι της Παρασκευής οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Σε λιγότερες από έξι μέρες οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισαν τη μεταγωγή των «8» δύο φορές για λόγους ασφαλείας, με πηγές της Κατεχάκη να αναφέρουν στο enikos.gr πως «δεν θα ρισκάρουμε με τη σωματική τους ακεραιότητα. Θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά θέλουμε να βρίσκονται στην πρωτεύουσα όπου η φύλαξη τους θα είναι καλύτερη».
Ο λόγος που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής είναι ότι πρόκειται για ένα νέο κτίριο με τα κρατητήρια να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Το κάθε κελί διαθέτει δική του τουαλέτα ενώ δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι παρά μόνο οι οκτώ Τούρκοι.
Επίσης αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ακόμη ένας λόγος για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι «προστατευμένη» μέσα σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση αυτοκίνητων και πολιτών. Η εύκολη πρόσβαση στη λεωφόρο Κηφισού ήταν ακόμη ένα κριτήριο καθώς οποιαδήποτε μετακίνηση τους θα γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα με βασική προϋπόθεση πάντα την ασφάλεια των Τούρκων στρατιωτικών.
Ήδη από την ηγεσία της ΓΑΔΑ έχει δοθεί διαταγή ώστε να ενισχυθεί η φρούρηση του κτιρίου με δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Επιπλέον άτομα θα επιτηρούν όλη τη διάρκεια της ημέρας τους κρατούμενους ενώ και περιπολικό της Ασφάλειας θα περιπολεί στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου