Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αγρίνιο: Παράπονα και επισημάνσεις από φορείς στον Τρ. Αλεξιάδη (φωτο)

po-alexiadis-agrinio11Επίσκεψη στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι πραγματοποίησε σήμερα , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης επισκέφτηκε πρώτα το Μεσολόγγι , όπου είχε επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου και συζήτηση με φορείς της πόλης , ενώ αργότερα βρέθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, όπου, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου αλλά και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, με θέμα «Η πορεία της Οικονομίας και ο στόχος της Δίκαιης Ανάπτυξης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζης  και ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Μπόκας , αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Καλίμορφος , ο κ. Κωστίκογλου, επίσης από το Επιμελητήριο, εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της περιοχής , ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας κ. Καψιαμπέτης, ο κ. Ζήσογλου από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και τον σύλλογο Λογιστών κλπ.
O δήμαρχος Αγρινίου επανέφερε το θέμα της δημιουργίας Βιοτεχνικού Πάρκου, που θα αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή, με παραχώρηση δημόσιας περιουσίας κοντά στο σημείο που προβλέπεται η χάραξη για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, κάτι που ο κ. Αλεξιάδης είπε πως θα εξετάσει σοβαρά.po-alexiadis-agrinio1
Παράλληλα ,εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της υπεφορολόγησης που απασχολεί ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τους αγρότες.
Από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας κ. Καψιαμπέτη, ζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στο έργο της μετακίνησης των πολιτών, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της υποκλοπής έργου , την αρμοδιότητα του οποίου έχει το ΚΤΕΛ.
Ο κ. Αλεξιάδης, αφού συζήτησε για περίπου δύο ώρες με τους φορείς, στη συνέχεια σε δηλώσεις του τόνισε πως  «δεν ήρθε για μαυρογιαλουρισμό και για «τάξιμο» πραγμάτων που δεν μπορούν να γίνουν» και κάλεσε «όσους έχουν διαφορετική πρόταση από την κυβέρνηση, να την καταθέσουν»:po-alexiadis-agrinio5
«Ήρθαμε να κουβεντιάσουμε με τους φορείς και να δεσμευτούμε ότι όσα από τα ζητήματα που μας έθεσαν μπορούν να αντιμετωπιστούν, θα αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έχουμε διάθεση διαλόγου και συνεργασίας. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο, δημοσιοποιημένο και είναι αυτό στο οποίο καταλήξαμε τον Αύγουστο του ’15. Προέβλεπε μια δύσκολη συμφωνία, μια δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά ευτυχώς έχουμε ήδη πληρωμή της πρώτης δόσης και έχουμε μιαν ανάπτυξη που έρχεται με συγκεκριμένα βήματα. Δεν ζούμε το δικό μας success story , δεν πανηγυρίζουμε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας και δεν είμαστε μια κυβέρνηση που περιγράφει τα προβλήματα αλλά που προσπαθεί να τα λύσει. Και θα ήθελα κάποια στιγμή, κάθε ένας που διαφωνεί με αυτή την πολιτική, να καταθέσει τη δική του πολιτική πρόταση.  Γιατί ακούμε πολλούς να διαφωνούν με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταθέσει το δικό του πολιτικό αφήγημα για το έπρεπε να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του αναπληρωτή υπουργού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.po-alexiadis-agrinio2
po-alexiadis-agrinio3
po-alexiadis-agrinio4
po-alexiadis-agrinio6
po-alexiadis-agrinio7
po-alexiadis-agrinio8
po-alexiadis-agrinio9
po-alexiadis-agrinio10
po-alexiadis-agrinio12
po-alexiadis-agrinio13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου