Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ιταλία - Δημοσκόπηση: Ο Ρέντσι είναι δύο μονάδες πίσω από τον Γκρίλο

Ιταλία - Δημοσκόπηση: Ο Ρέντσι είναι δύο μονάδες πίσω από τον Γκρίλο
Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων σε δημοσκόπηση που αφορά την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, αποτυπώνει δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσίευσε την Παρασκευή η εφημερίδα La Repubblica.
Πιο συγκεκριμένα, το κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%.
Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από δυο εβδομάδες.
Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα.
Η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.
Παράλληλα το στατιστικό δείγμα Ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε με ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και με 45,3% την κεντροαριστερά.
Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, εγκρίνει τη δράση της μόνον το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 που ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.
ΠΗΓΗ: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου