Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ηταν 4 Ιουλίου 2004 όταν η Ελλάδα πέταξε στoυς ουρανούς κατακτώντας το Euro

itan-4-iouliou-2004-otan-i-ellada-petakse-stous-ouranous-kataktwntas-to-euro


΄Ηταν τότε που όλα έμοιαζαν εφικτά. Η Ελλάδα κατακτά το Euro μετά από μια ξέφρενη πορεία. οι στιγμές, η ανάταση, τα συναισθήματα εκείνο το βράδυ στις 4 Ιουλίου.Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Συνέβη σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου 2004 - λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων - με την Ελλάδα τόσο διαφορετική απ' ότι σήμερα.
 
    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατάφερε να κάνει κάτι ακατόρθωτο, κάτι που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί αλλά κάτι που απέδειξε ότι όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα ήταν ομάδα, ομάδα με σαφές πλάνο και πολλούς διψασμένους ποδοσφαιριστές, που ξεχώρισαν σε διαφορετικές στιγμές. Και κατάφεραν να γράψουν ένα έπος που θα το θυμόμαστε για πάντα…
   Βράδυ 4ης Ιουλίου 2004: Μετά από μία «τρελή» πορεία στο Euro, η Ελλάδα φτάνει στον τελικό και καλείται να αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Πορτογαλία. Την Πορτογαλία του Φίγκο, του Ρονάλντο, του Ντέκο, του Ρούι Κόστα και πολλών άλλων μεγάλων παικτών.
 
     Στο 56’, ο Μπασινάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Χαριστέας, πάλι με κεφαλιά, έστειλε την Εθνική μισό βήμα πριν από το θαύμα. Ολόκληρη η Ελλάδα παραληρούσε. Το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο!
  Η Εθνική μας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Ελλάδα παίρνει «φωτιά» από τους πανηγυρισμούς.
 
 

 


 

 

 
Θυμηθείτε στο βίντεο, όλα όσα ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού:http://www.thetoc.gr/athlitika/article/itan-4-iouliou-2004-otan-i-ellada-petakse-stous-ouranous-kataktwntas-to-euro
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου