Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Περιοριστικά μέτρα σε 20χρονο για τα γκαζάκια σε οικίες γνωστού δικηγόρου και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Αγρίνιο

geg-gazakia-tsolkas7Στον Ανακριτή παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες  ο 20χρονος που κατηγορείται για επίθεση με γκαζάκια έξω από τις οικίες του – τότε -Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ. Φώτη Τσόλκα (σημερινού Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας)  αλλά και του δικηγόρου Αριστείδη Φατούρου, στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, λίγο πριν τη 1 τη νύχτα.Ο 20χρονος, η εμπλοκή του οποίου ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA, σύμφωνα με το κατηγορητήριο , φέρεται να τοποθέτησε, από κοινού με άλλα άτομα, αυτοσχέδιο εκρηκτικό- εμπρηστικό μηχανισμό , αποτελούμενο από φιάλη βουτανίου, πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και κροτίδα στο μπαλκόνι της ισόγειας οικίας του Αριστείδη Φατούρου, ενώ αυτός και η οικογένειά του βρίσκονταν εντός του σπιτιού και να ανάφλεξε την κροτίδα , με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το υλικό στο μπουκάλι , να προκληθεί πυρκαγιά και φθορές στην μπαλκονόπορτα , ενώ μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τον δικηγόρο και την οικογένειά του.
Το ίδιο κατηγορητήριο βαραίνει τον 20χρονο και για την πράξη που τελέσθηκε έξω από το σπίτι του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.  και συγκεκριμένα στην πυλωτή του σπιτιού του, πέντε λεπτά μετά την έκρηξη έξω από το σπίτι του Αριστείδη Φατούρου.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν συγκεκριμένα είναι εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.
Ο 20χρονος , κατά την απολογία του , παραδέχθηκε ότι ήταν παρών μόνο στην τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από σπίτι του υποστράτηγου Φώτη Τσόλκα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ», ο 20χρονος υποστήριξε ότι το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 2014, συναντήθηκε τυχαία στην πλατεία Δημάδη με δύο πρόσωπα που είχε γνωρίσει με αφορμή τη διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου. Ο 20χρονος υποστήριξε πως πρόκειται για δύο φοιτητές , που δεν κατάγονται από το Αγρίνιο, των οποίων γνωρίζει μόνο τα μικρά τους ονόματα. Σύμφωνα πάντα με τον 20χρονο, τα δύο αυτά άτομα του είπαν ότι πρόκειται να δημιουργήσουν «ένα μικροεπεισόδιο για να «εκδικηθούν» τα χτυπήματα που δέχθηκαν στη διαδήλωση»  και μάλιστα ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως δεν γνώριζε εκ των προτέρων τι σκοπό είχαν και ότι πίστεψε πως θα πετούσαν κάποια πέτρα ή αυγά.
Ο 20χρονος είπε πως αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους μόνο όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και πως αφού οι άλλοι δύο πέταξαν τα γκαζάκια, έφυγαν τρέχοντας. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι  πέταξε αυτός κάποιο γκαζάκι και πως για την επίθεση έξω από το σπίτι του Αριστείδη Φατούρου έμαθε μέρες αργότερα…
Ο 20χρονος δήλωσε πως παρασύρθηκε από την περιέργειά του και την αίσθηση που είχε πως «συμμετέχει σε μια «δυναμική κινητοποίηση» , ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για όσους έβλαψαν οι πράξεις  αυτές.
Στον 20χρονο επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα και του επεβλήθη να παρουσιάζεται στο οικείο του Α.Τ. κάθε 1η και 16η του μήνα.
Από την εφημερίδα «Γεγονός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου