Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Επίθεση από ομάδα περίπου 150 αναρχικών Οι αναρχικοί του «No Border» έκαναν την Θεσσαλονίκη... Κομμούνα του Παρισιού

«Γυαλιά-καρφιά» έκαναν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι αναρχικοί που έστησαν το κάμπινγκ στο ΑΠΘ - Δείτε βίντεο

«Γυαλιά-καρφιά» έκαναν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι αναρχικοί του «No Border Camp», που έστησαν έστησαν το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

Το μεσημέρι της Πέπμπτης μια ομάδα 150 αναρχικών εισέβαλε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και προξένησε σοβαρές ζημιές στo γραφείο εργασίας, το κέντρο πληροφόρησης νέων Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης καθώς και τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τα οποία στεγάζονται στο κτίριο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.grαφού έριξαν στο πάτωμα υπολογιστές και μηχανήματα, οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands», ενώ πέταξαν και μπουκάλια με μπογιές.

Το πρωί οι αναρχικοί πραγματοποίησαν επίσης μηχανοκίνητη πορεία από το Αριστοτέλειο προς κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ για τις 18.00 είναι προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της πόλης.Το ΑΠΘ έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα απέραντο... κοινόβιο, όπου δεκάδες αναρχικοί και αλληλέγγυοι στους μετανάστες έχουν ήδη σπεύσει να κατασκηνώσουν -κυριολεκτικά- στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Camp «No Border 2016».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου