Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

MEXΡΙ ΤΙΣ 03/01 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...


Την παράταση της απεργίας της μέχρι και τις 3/1/2014 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), παρά την έναρξη του διαλόγου...
με το υπουργείο Υγείας για το μέλλον του Οργανισμού.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τονίζουν πως η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή του Πρωθυπουργού.
Κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι με τη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργεί εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης της υγείας».
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Υγείας και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι γιατροί σημειώνουν ότι έθεσαν στο διάλογο ως βασικό προαπαιτούμενο την ύπαρξη και γνωστοποίηση σε αυτούς μελέτης και σχεδίου χωροταξικής κατανομής των Κέντρων Υγείας καθώς και των προβλεπομένων θέσεων των γιατρών που θα υπάγονται στις ΥΠΕ, ώστε οι τυχόν ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να θελήσουν να ενταχθούν σε αυτά, να έχουν εικόνα διαθέσιμων θέσεων.
Επίσης ζητήθηκε εκ νέου μορατόριουμ δύο μηνών, καθώς και εξασφάλιση μεταβατικής περιόδου ενός έτους, τουλάχιστον, για όσους επίσης επιλέξουν την ένταξη.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει από το υπουργείο σχέδιο Κέντρων Υγείας με προβλεπόμενες θέσεις γιατρών, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα υπόλοιπα αιτήματα των γιατρών στη νέα συνάντηση που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου