Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη προς τον δημοσιογράφο και υπεύθηνο εκπομπής “60 ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ”.

         
Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη προς τον δημοσιογράφο και υπεύθηνο εκπομπής “60 ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ”.


Κύριε Μάνεση.

Δεν είχα την τύχη να σας γνωρίσω. Κατά ένα παράδοξο τρόπο και σε αντίθεση με ότι έχετε κάνει μέχρι σήμερα σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν παρουσιασθεί μέσω της εκπομπής σας, δεν μπήκατε καν στον κόπο να μου τηλεφωνήσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Δήμο μας.

Ας είναι. Αν όμως το είχατε κάνει, θα σας είχα προτείνει να επισκεφθείτε και να καταγράψετε με την κάμερά σας, ορισμένες αξιόλογες πτυχές που συνθέτουν το πάζλ της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.
Για παράδειγμα, θα σας είχα προτείνει να καταγράψετε τα τρίαν Αρχαία μας Θέατρα (Οινιάδες, Πλευρώνα, Καλυδώνα), τις Ρωμαϊκές Θέρμες, το Βυρώνειο – Μουσειακός χώρος αφιερωμένος στο Λόρδο Βύρωνα και το Φιλελληνισμό, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», την Πινακοθήκη Χ&Σ. Μοσχανδρέου κ.α.
Ακόμη και ο χρόνος που αφιερώσατε στο μνημείο – Κιβωτό – της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τον Κήπο των Ηρώων, ήταν ελάχιστος.

Θα σας είχα προτείνει μια βόλτα μισής ώρας στα πιο΄όμορφα ορεινά μας χωριά του Αρακύνθου και στο Δάσος του Φράξου. Θα σας προέτρεπα να απολαύσετε τον καφέ σας στο χώρο της μαρίνας (υπάρχει στο «φτωχικό» μας τόπο και αυτή η υποδομή).
Πολλά θα μπορούσα να σας είχα προτείνει, έτσι ώστε να μην παρουσιάσετε μια μονοδιάστατη παρακμιακή εικόνα για τον τόπο μας.
Θεωρώ πως θα συμφωνήσετε μαζί μου, πως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Αναμφίβολα δεν είμαστε η εξαίρεση στην Ελλάδα της κρίσης. Και εδώ έχουν ανοίξει κοινωνικές και οικονομικές πληγές με πιο σημαντική εκείνη της άδικης απώλειας του ΤΕΙ.
Όμως δεν είμαστε ένας τόπος «τριτοκοσμικός», σε κατάσταση παρακμής και εξαθλίωσης, όπως μας παρουσιάσατε. Υπαρχει σημαντικό δυναμικό ανθρώπων που παράγει, κυρίως στον αγροτικό χώρο. Εσπεριδοειδή, λάδι, ελιές (το 30% της παραγωγής της χώρας παράγεται εδώ) καθώς και κτηνοτροφικά προσόντα ποιότητας.

Δεν είμαστε το «Ελληνικό Μπαγκλαντές», και λυπάμαι για την εικόνα που παρουσιάσατε.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου