Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τα πρώτα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία στην Αιτωλοακαρνανία

        
epi-adiloti-ergasia
Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να παρουσιάστηκαν σε δημοσιεύματα στοιχεία για «πάρτι» αδήωτης εργασίας ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, τα στοιχεία των ελέγχων όμως του Σ.ΕΠ.Ε. για την περίοδο από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου είναι τελείως διαφορετικά.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα Δευτέρα μέσω του συστήματος «Άρτεμις» για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Συγκεκριμένα, στην Δυτική Ελλάδα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ελέχθησαν 327 επιχειρήσεις που οι 16 από αυτές είχαν αδήλωτους εργαζομένους. Η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κυμάνθηκε στο 4,89% και είναι στο μέσο όρο στην Ελλάδα.
Σε σύνολο 1.348 εργαζομένων οι 37 ήταν αδήλωτοι, δηλαδή ποσοστό 2,74%. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις αυτές είναι 383.000 ευρώ.
Στην Αιτωλοακαρνανία για το ίδιο διάστημα ελέχθησαν 151 επιχειρήσεις με 704 εργαζομένους εκ των οποίων οι 10 ήταν αδήλωτοι . Το ποσοστό των αδήλωτων εργαζομένων σε σχέση με το σύνολο είναι στο 1,42%.
Ακόμη στην Δυτική Ελλάδα στους 639 άνδρες εργαζομένους οι 17 ήταν αδήλωτοι και στις 709  γυναίκες αδήλωτες ήταν οι 20.
Τέλος σε σύνολο 1305 ημεδαπών οι 32 ήταν αδήλωτοι δηλαδή ποσοστό 2,45% ενώ σε σύνολο 43 αλλοδαπών αδήλωτοι ήταν οι 5, ποσοστό 11,63%
Έλεγχοι στην Ναύπακτο
Παράλληλα δόθηκαν εντολές για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με διενέργεια στοχευμένων ελέγχων κατά δέσμια αρμοδιότητα, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις κάτωθι περιοχές:
Αράχοβα-Παρνασσός, Άγιος Αθανάσιος (Καϊμακτσαλάν), Φαλακρό Δράμας, Λαϊλιάς Σερρών, Καστοριά, Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Καρπενήσι – Βελούχι, Λίμνη Πλαστήρα, Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Μαίναλο, Στεμνίτσα, Καλάβρυτα, Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας, Φαινεός, Μονεμβασιά, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Ελάτη Τρικάλων, Περτούλι, Καλαμπάκα, Ελατοχώρι Πιερίας, Έδεσσα, Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Παραλία Κατερίνης, Μακρυνίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Χάνια Πηλίου.
 Είναι προφανές ότι ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός και σε κάθε περίπτωση, θα συνεχιστούν κανονικά οι προγραμματισμένοι έλεγχοι και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, κλπ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου