Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κοσμοσυρροή στο κέντρο του Αγρινίου (φωτο)

        

koi-agrinio-24-12-13aΤα ψώνια της τελευταίας στιγμής κάνουν από το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην αγορά του Αγρινίου, που είναι στην κυριολεξία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο.
koi-agrinio-24-12-13bΣε αρκετούς δρόμους της πόλης έχουν δημιουργηθεί από το πρωί κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας της πυκνής κίνησης οχημάτων και άνδρες της τροχαίας προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις.
Στα καταστήματα επίσης επικρατεί πολυκοσμία, με την μεγάλη πλειοψηφία πάντως του κόσμου να αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα, αφού οι υποχρεώσεις ειδικά τις τελευταίες μέρες είναι πολλές και επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα νοικοκυριά. Εκτιμήσεις των εμπόρων δεν μπορούν να γίνουν αλλά είναι σαφές πως η εορταστική περίοδος των αγορών έχει πλέον περιοριστεί σε λίγες μόλις ημέρες και στα απολύτως απαραίτητα και σε μικρό αριθμό δώρων.
koi-agrinio-24-12-13cΓια την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η αγορά σήμερα είναι ανοικτή μέχρι τις 6:30 το απόγευμα.
koi-agrinio-24-12-13eΠολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που θέλει να εξυπηρετηθεί και από τις Τράπεζες , τα Ταχυδρομεία , αλλά και από την ΔΟΥ για διάφορες διαδικασίες, όπως πχ. παροχή επιδομάτων, συντάξεων, ενισχύσεων, πληρωμή φόρων, ΦΑΠ, τέλους ακινήτων, τελών κυκλοφορίας κλπ. Οι εκκρεμότητες είναι τόσες πολλές και το πλήθος τόσο μεγάλο που απαιτούνται γερά νεύρα και υπομονή, αφού πολλοί πολίτες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν επί ώρες στην ουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν και σήμερα κάποια λιποθυμικά επεισόδια! Το βέβαιο είναι πάντως πως ένας μεγάλος αριθμός υποχρεώσεων δεν θα εξυπηρετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ( έχουν απομείνει ακόμη μόλις τρεις εργάσιμες) και δεν αποκλείεται να δοθούν και κάποιες παρατάσεις για τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.
koi-agrinio-24-12-13dΤέλος αυτές τις μέρες έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα μικροκλοπών με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και δράστες ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr σε καίρια σημεία του Αγρινίου, έχουν αναπτυχτεί αστυνομικοί , τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά, ώστε να περιοριστούν και να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα αφού διάφοροι επιτήδειοι εποφθαλμιούν τις συντάξεις των ηλικιωμένων , τα χρήματα από τα κάλαντα των παιδιών, ακόμη και τα… εισιτήρια για το παγοδρόμιο!
koi-agrinio-24-12-13f
koi-agrinio-24-12-13g
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου