Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...

 
Στο... και πέντε δόθηκε ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και έτσι όσοι οι πολίτες δεν τα κατάφεραν,...
θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν την πληρωμή τους.

Συγκεκριμένα, παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση:

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

»Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Οι συναλλαγές στις εφορίες


Περιορισμένες συναλλαγές, θα διεκπεραιώνουν οι εφορίες την Πέμπτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που θα ορισθούν ειδικώς για αυτές τις εργασίες. Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις εφορίες για έκδοση φορολογικής ενημερότητας, για κατάθεση δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτου και κληρονομιάς, καθώς και για παραλαβή πινακίδων με ταυτόχρονη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, η οποία έχει ως εξής:

1. Με το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, αντίστοιχα, και ότι οι υπάλληλοι αυτών, κατά τις ως άνω ημέρες, θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

2. Επειδή, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η συναλλαγή με τους πολίτες δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως είναι:

- η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
- η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
- η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
- η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., στις οποίες αποστέλλεται το παρόν, τρεις έως πέντε υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3. Επισημαίνεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, πρέπει να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία των κτιρίων στέγασης των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους, η οποία θα γίνεται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

4. Κατά τα λοιπά, ισχύει το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας.

Χ. Θεοχάρης: 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διέψευσε τις πληροφορίες ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι υπολογίζει πως λιγότεροι από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 - 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, είπε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου