Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δύο ημέρες προθεσμία για τις εκκρεμότητες στην εφορία

        
epi-doy-agrinio
Μόλις δύο εργάσιμες ημέρες (30 και 31/12) έχουν στην διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμμότητες στην Εφορία, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013) αλλά και να πάρουν κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.
Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, όπως προκύπτει, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν πληρώσει ακόμα, την ώρα που αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των φορολογουμένων – και κατ” επέκταση η ταλαιπωρία στις εφορίες – που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν κατατεθεί περίπου 75.000 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων.
Από το υπουργείο εν τω μεταξύ δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυλοφορίας και σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.
Την Τρίτη επίσης, εκπνέει και η προθεσμία για την προμήθεια κλειδαρίθμου καθώς από 1/1/2014 απενενεργοποιούνται όλοι οι παλιοί κωδικοί και όσοι θέλουν να κάνουν ηλεκτρονική συναλλαγή θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για νέους κωδικούς.
Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014 εξάλλου, θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
Σημειώνεται τέλος, ότι η Τρίτη είναι ημιαργία για τις εφορίες (θα λειτουργήσουν δηλ. έως τις 12 το μεσημέρι) , ενώ στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου