Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ -Ποιους αφορά

.
oga-660_8Σήμερα, Δευτέρα, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών- σε 655.833 δικαιούχους.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 184.996.299,06 ευρώ.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται:
-Οσοι έχουν λάβει ήδη τις τρεις δόσεις και θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση.
-Εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις.
-120.931 άτομα που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα, θα γίνει και η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και η οποία αφορά σε 1.077 δικαιούχους (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).
Η πληρωμή αυτή αφορά σε άτομα των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το ποσό θα καταβληθεί εφ’ άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 1.253.889 ευρώ.
iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου