Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτή Αλληλεγγύης με δώρα & πολλά χαμόγελα στο Αγρίνιο

photo 2
Γιορτή Αλληλεγγύης με δώρα & πολλά χαμόγελα στο Αγρίνιο
Τις Άγιες Ημέρες των Εορτών, που συμβολίζουν την ελπίδα, την αγάπη και τη χαρά, οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρέθηκαν για ακόμα μια φορά κοντά στους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Με σύμμαχο το πιο εγκάρδιο χαμόγελό τους, οι εργαζόμενοι των Δομών άνοιξαν την αγκαλιά τους και γιόρτασαν την Αλληλεγγύη μαζί με όσους δοκιμάζονται καθημερινά και έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη, δύναμη και αισιοδοξία.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε για τους συμπολίτες μας που ενισχύονται από το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών και τις οικογένειές τους, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «’Ανεσις». Για τους μικρούς μας φίλους διοργανώθηκαν θεατρική παράσταση και αφήγηση παραμυθιού, ενώ οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και του Μουσικού Σχολείου μετέφεραν την εορταστική ατμόσφαιρα στις καρδιές όλων.
Με την ολοκλήρωση της γιορτής, μοιράστηκαν σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, παιχνίδια και ρούχα στα παιδιά, φωτίζοντας τα πρόσωπά τους με χαμόγελα. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά καταστήματα τα οποία, με την ευγενική τους προσφορά, αναπλήρωσαν τη φετινή απουσία του Άγιου Βασίλη.
Οι Δομές έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν με επιτυχία στο Αγρίνιο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στις ευπαθείς ομάδες. Έως σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός άπορων και άνεργων κατοίκων του Δήμου έχει ενταχθεί και υποστηρίζεται, διασφαλίζοντας δωρεάν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες για μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση. Το Έργο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αγρινίου» υλοποιείται από την ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση, με Συμπράττοντες Φορείς το Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικών πόρων.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo 2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου