Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι Μάγοι με το δώρο…

        
ÁÈÇÍÁ - ÓÕÓÊÅØÇ ÓÔÏ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÉÈÁËÏÌÉ×ËÇ  (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)Ξάφνιασε πολλούς η Χριστουγεννιάτικη μάζωξη των τριών κατεξοχήν εκτελεστών της κυβερνητικής στρατηγικής. Όχι, δεν έγινε για να ανακοινώσουν καμιά ελάφρυνση, σε όσους αδυνατούν να προμηθευτούν τα βασικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ούτε για να υποσχεθούν στέγη σε όσους κοιμούνται στα παγκάκια και στα πλατύσκαλα λόγω της πολιτικής που υπηρετούν. Αλλά για να τηρήσουν το χριστουγεννιάτικο έθιμο »παράδοσης -παραλαβής» δώρων.
Το δωράκι αυτή τη φορά δόθηκε στους πετρελαιάδες, τους μεγάλους όχι αυτούς με τη μάνικα. Με μια κυνική δήλωση οι Αδωνις-Στουρνάρας υπό την διακριτική ματιά του ιθύνοντα νου της πετρελαϊκής στρατηγικής για τη χώρα Μανιάτη, παρέδωσαν το δωράκι τους σβήνοντας κάθε ελπίδα για πτώση στην τιμή του πετρελαίου.
-Τι μας είπαν τα αστροπελέκια?
Δεν θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να μην θερμαίνουν τις πισίνες τους κάποιοι πλούσιοι.
-Τι εννοούσαν?
Αφού πέφτει η κατανάλωση πετρελαίου  θα επιδοτήσουμε εμείς τις πετρελαϊκές εταιρίες μην χάσουν κανένα ευρωπουλάκι εν μέσω κρίσης αυτοί που θα έπρεπε να πάρουν στις πλάτες τους ως βαθύπλουτοι το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος. Αφού παραδέχτηκαν ότι το κράτος δεν μπορεί να συλλάβει τους λαθρεμπόρους πετρελαίου(ούτε τη λίστα Λαγκάρντ ,ούτε τις αφ σορ κοκ)αποφάσισαν να επιδοτήσουν τους ιδιοκτήτες των πετρελαϊκών. Διότι αν επιδοτούσαν θέρμανση όπως λένε, θα επιδοτούσαν ΟΛΑ τα είδη θέρμανσης-ρεύμα, φυσικό αέριο, ηλιακή ενέργεια, νόμιμη ξυλεία κτλ-ότι τέλος πάντων γουστάρει να έχει ο καθένας σπίτι του για να ζεστάνει εαυτόν και οικογένεια και όχι τη θέρμανση που επέλεξαν αυτοί και οι φίλοι τους.
Έτσι εξασφάλισαν τις πωλήσεις των εταιριών, για τις δύσκολες μέρες των Χριστουγέννων, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην καταναλωτική βούληση των πολιτών, κατευθύνοντας  την αγορά σε ένα συγκεκριμένο προϊόν και μάλιστα με χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα. Διότι ακόμη και κατά την δική τους λογική το πρωτογενές πλεόνασμα που προήλθε από τις μνημειώδεις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων καταλήγει με την μορφή επιδότησης στις τσέπες των πετρελαιάδων. Αυτό ούτε μνημονιακή πολιτική το λες ούτε καν φιλελεύθερη στρατηγική. Στρατηγική παράδοσης του κόπου των Ελλήνων στην εγχώρια ολιγαρχία όμως το λες…
Josef A.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου