Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αντώνη, έκανες λάθος πολεμώντας τα δικαιώματα των μεταναστών;




Τον γύρο του Διαδικτύου, μέσα κι από το facebook της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν σημερινές φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου όπου και δέχθηκε παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για να του πουν τα πατροπαράδοτα κάλαντα.

Είναι η 2η φορά στη διάρκεια της θητείας του που ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται χαμογελαστός στο Μέγαρο Μαξίμου Έλληνες διαφορετικού χρώματος. Η πρώτη ήταν όταν δέχθηκε την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούμπο, του Έλληνα που ήδη διαπρέπει στο μαγικό κόσμο του NBA.

Ως πρώτη αίσθηση, αυτές οι εικόνες και η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά με εξοργίζουν καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πολέμησε με ακροδεξιά λύσσα κάθε νομοθετική ρύθμιση υπέρ αυτών των παιδιών, χαϊδεύοντας συνειδητά μέχρι και τα αυτιά των Χρυσαυγιτών.

Μιας και οι ημέρες είναι γιορτινές και η γκρίνια δεν είναι πάντα παραγωγική, αναρωτιέμαι αν όλες αυτές οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά συμβολίζουν την παραδοχή του προσωπικού λάθους του στο συγκεκριμένο θέμα. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, πόσο μάλλον όταν η διόρθωση τους αλλάζει προς το καλύτερο και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Θα πρέπει λοιπόν με κάποιον τρόπο ο πρωθυπουργός να απαντήσει στο ερώτημα που οι ίδιες του οι πράξεις θέτουν: έχει αλλάξει γνώμη για τα δικαιώματα των μεταναστών που ζουν χρόνια στη χώρα μας κι έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία; Σκοπεύει να τα υπερασπιστεί;

Διαφορετικά, αν ο Αντώνης Σαμαράς φωτογραφίζεται με παιδιά τα οποία, πίσω από τις κάμερες, αντιμετωπίζει ως υποψήφιους εχθρούς του Έθνους, τότε το συμπέρασμα που βγάζει κανείς και για τον άνθρωπο Σαμαρά, όχι μόνο για τον πολιτικό Σαμαρά, δεν μπορεί παρά να είναι φοβερά άσχημο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου