«Για αμυγδαλές μπήκε, εγώ αιμορροΐδες ξέρω, αιμορροΐδες του έκανα»

 
Όταν μια κυβέρνηση κάνει έργα, δεν πρέπει να ντρέπεται να τα επιδεικνύει, η διακριτικότητα και το low profile είναι για τους losers όπως ξέρουμε. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι αυτός που αφήνει πίσω του χειροπιαστά δημιουργήματα, ποιος γράφει ιστορία αλλάζοντας το τοπίο μιας χώρας.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, το Μέγαρο Μαξίμου μας ανακοίνωσε ότι χτες είχαμε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης τη πρώτη γέννα, πράγμα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο γιατί για πρώτη φορά έχουμε τοκετό σε νοσοκομείο, μέχρι τώρα οι γυναίκες γεννούσαν σε αγρούς και λιβάδια. Όμως όχι πια, οι Ελληνίδες πλέον θα μπορούν να γεννούν στα νοσοκομεία της χώρας μας προκαλώντας τον παγκόσμιο φθόνο. Κάποιοι μικρόψυχοι λένε ότι δεν είναι δυνατόν ένα γεγονός ρουτίνας να αποτελεί θέμα ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού αλλά η Κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμη την επόμενη ανακοίνωση της όταν με το καλό γίνει και το πρώτο κλύσμα στο νοσοκομείο-κόσμημα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων.
 
Και σαν να μην έφτανε ο θρίαμβος αυτός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μας κοινοποίησε φωτογραφία του από την πρώτη επέμβαση αιμορροΐδων που έκανε ο ίδιος προσωπικά στο ίδιο νοσοκομείο. Στην φωτογραφία φαίνεται ο ίδιος και το υπόλοιπο ιατρικό τιμ το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην ιστορία. Το ότι χρειάστηκαν 10 άτομα για μια επέμβαση ρουτίνας δεν οφείλεται βέβαια στο ότι δεν εμπιστεύονταν τις χειρουργικές ικανότητες του Υπουργού ο οποίος έχει τη φήμη ότι μπορεί να κάνει πενταπλό μπάι-πας με τα γυμνά του χέρια, αλλά στο ότι ο υπουργός ένοιωθε μοναξιά και ήθελε παρέα.
 
Μα είναι δυνατόν ο υπουργός που μάχεται νυχθημερόν τα συμφέροντα που λυμαίνονται τα νοσοκομεία να βρίσκει το χρόνο να χειρουργεί; Και αν ναι, δεν τρέμανε τα χέρια του από τους 10 φραπέδες που πίνει ημερησίως; Αυτοί που τα ρωτούν αυτά δεν έχουν καταλάβει για τι λιοντάρια της επανάστασης μιλάμε, για τι δρακογενιά. Και για τι ηλίθιο λαό ίσως.http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/109885