Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

«Limbo»: Στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

 
Παγκόσμια πρεμιέρα στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών θα κάνει η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη με τίτλο Limbo. H ταινία είναι μία από τις μόλις 10 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, μετά το Washingtonia (2014) που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου και το Yellow Fieber (2015) το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο.
Για την επέτειο των 55 χρόνων της Εβδομάδας Κριτικής, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Μαϊου, τα βραβεία θα απονείμει μια ξεχωριστή κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από 5 σημαντικούς σκηνοθέτες που ξεχώρισαν με την πρώτη ή δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους από το 2011 και μετά στην Εβδομάδα Κριτικής.
Να θυμίσουμε πως το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη πραγματοποιήθηκε και προβλήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Athens Open Air Film Festival, κατά τη διάρκεια των 19ων Νυχτών Πρεμιέρας ενταγμένο στη θεματική ενότητα «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος - Ελπίδα» και έπειτα είχε μία (πανάξια) επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία παγκοσμίως.
Σύνοψη:
Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή.
Βιογραφικό:
Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη είναι απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και έχουν κερδίσει βραβεία.
Η ταινία της Washingtonia έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το Washingtonia κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφια ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Τον Ιούλιο του 2015 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους 10 Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επιλέγησαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ο Karlovy Vary Film Festival 2015.
Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της Yellow Fieber συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.
Συντελεστές:
Felix Margenfeld, Αγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Αγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Παραγωγoί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Lawrence English
Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Ηχος: Νίκος Έξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Παραγωγή: Sacrebleu Productions, Homemade Films, CNC, France Télévisions, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ, OTE TV, PROCIREP ANGOAΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου