Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι γιατροί για τις ΜΕΘ...

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι γιατροί για τις ΜΕΘ


Για εγκληματική ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία. Ο ΙΣΑ προειδοποιεί ότι...
προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για την απόδοση τυχόν ευθυνών.


Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Σε ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση 80χρονης που παραμένει διασωληνωμένη από το Σάββατο το μεσημέρι, σε κοινό θάλαμο, σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα -όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Ενω από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σημειώνει ότι «το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο, όπως είχε δεσμευθεί, αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές, αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου