Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Oχι στις «εφημερίες νομού» από το Δ.Σ. του νοσoκομείου

koi-security-nosokomeio1Να εφημερεύει τις μισές ημέρες της εβδομάδας το νοσοκομείο Αγρινίου και τις μισές το νοσοκομείο Μεσολογγίου πρότεινε η 6η ΥΠΕΑναμένονται αντιδράσεις – αρνητική η απόφαση του Δ.Σ.
Συνεδρίασε σήμερα Μ. Τρίτη  το Δ.Σ. του νοσοκομείου του Αγρινίου το οποίο , σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρνητικό απέναντι στην πρόταση της 6ης ΥΠΕ για σχεδόν καθολική ισχύ «εφημεριών νομού» στα δυο νοσοκομεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Ηταν μια πρότασή που όταν κατατέθηκε προκάλεσε πολύ σοβαρές αντιδράσεις και σήμερα το Δ.Σ. του νοσοκομείου επιβεβαίωσε πως η πρόταση της ΥΠΕ όπως κατατέθηκε χαρακτηρίζονταν από προχειρότητα και ήταν τελείως ανέφικτη, έως εξωπραγματική.

«Όπως ήταν στημένη η συγκεκριμένη πρόταση ήταν τελείως ανέφικτη και αιτώ θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στην 6η ΥΠΕ. Τα προβλήματα δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο. Εμείς σαν Δ.Σ. έχουμε καταθέσει προτάσεις που είναι υλοποιήσιμες και εφικτές, μέσα στα εξαιρετικά ασφυκτικά πλαίσια που λειτουργούμε. Καλούμε την ΥΠΕ να προχωρήσει στην υλοποίηση της δικής μας πρότασης και εμμένυομε σε αυτό» δηλώνει στο agriniopress.gr ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου κ. Μπακόπουλος.
Το θέμα με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ αναδείχθηκε από την εφημερίδα «Γεγονός» που έγραψε σχετικά:
Αυτό που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τις καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, όταν δεν έβγαιναν οι εφημερίες σε μία από τις δύο κλινικές, προτείνεται τώρα να εφαρμοστεί σχεδόν καθολικά.
Η 6η ΥΠΕ με το από 19/4 έγγραφό της προς τα δύο νοσοκομεία, προτείνει να εφημερεύει το νοσοκομείο του Αγρινίου Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Από την πρόταση εξαιρείται η παιδιατρική που θα εφημερεύει καθημερινά, η ΜΕΘ, αφού μόνο το νοσοκομείο Αγρινίου διαθέτει , η μαιευτική και η νευροχειρουργική.
Αλλά οι υπόλοιπες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, ουρολογική, ορθοπεδική κλπ) εντάσσονται στην πρόταση, να εφημερεύουν εναλλάξ.
Όπως είναι λογικό εγείρονται πολλά ερωτήματα γύρω από το πως ακριβώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, από το αν θα υπάρξουν μετακινήσεις γιατρών ανάλογα με τις εφημερίες των νοσοκομείων μέχρι θέματα που αφορούν τις διακομιδές των ασθενών σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.
Το «Γ» επικοινώνησε με την 6η ΥΠΕ και τον υποδιοικητή κ. Μίλτο Ζαμπάρα, ο οποίος κάνει λόγο για » μια ολοκληρωμένη πρόταση που έχει τεθεί προς συζήτηση»: «Η απόφαση για να υπάρξει η πρόταση αυτή πάρθηκε γιατί απλά… δεν βγαίνουν τα νούμερα. Για παράδειγμα παθολόγοι από το Αγρίνιο συνταξιοδοτήθηκαν και οι επικουρικοί, είτε παθολόγοι, είτε καρδιολόγοι, δεν  έρχονται. Θεωρώ ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το νοσοκομείο Αγρινίου, με όλα αυτά που ακούγονται. Διαφορετικά δεν εξηγείται το ότι σε Κέρκυρα, Λευκάδα και άλλες περιοχές δέχονται να δουλέψουν οι επικουρικοί και στο Αγρίνιο όχι. Προσωπικά το έχω δηλώσει και στο παρελθόν δημόσια: όποιος παθολόγος ή καρδιολόγος θέλει να έρθει για επικουρικός, διορίζεται αύριο κιόλας! Η εικόνα ενός νοσοκομείου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο», σχολιάζει μιλώντας στο «Γ» ο κ. Ζαμπάρας.
Ερωτώμενος στο τι θα γίνει αν το Δ.Σ. του νοσοκομείου απορρίψει την πρόταση, ο κ. Ζαμπάρας εξηγεί πως δεν βλέπει άλλον εφικτό τρόπο να εφημερεύουν σωστά τα νοσοκομεία, τουλάχιστον μέχρι να έρθει μόνιμος Διευθυντής Καρδιολογικής και γενικά να έρθουν τα 13 άτομα μόνιμου προσωπικού που προβλέπονται από τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου. «Αν οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού προχωρήσουν μέσα στο ’16, θα ξαναδούμε το μοντέλο της εφημέρευσης σε αυτόνομο πλαίσιο. Είναι πάντως μια πρόταση που τα δύο νοσοκομεία θα πρέπει να δουν σοβαρά», αναφέρει ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ.
Ο ίδιος εξηγεί πως με την εφαρμογή της πρότασης αυτής, τις ημέρες που θα εφημερεύει το κάθε νοσοκομείο , τουλάχιστον οι εφημερίες θα γίνονται σωστά, αφού δεν θα λείπουν ειδικότητες. Εξηγεί ακόμη πως τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργούν κανονικά και για τα δύο νοσοκομεία, για τα περιστατικά εκείνα ,βέβαια, που δεν χρήζουν νοσηλείας.
Το «Γ» ήρθε σε επικοινωνία και με τον εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Καμμένο, ο οποίος δεν φαίνεται να βλέπει θερμά την πρόταση της ΥΠΕ: «Υπάρχει δική μας πρόταση την οποία και θα καταθέσουμε στο Δ.Σ. , ως προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των κλινικών και όχι του μοιράσματος των εφημεριών», εξηγεί.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/o%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85/#sthash.x8jzlzzn.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου