Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αγρίνιο: Με κατάνυξη η περιφορά και συγκέντρωση των Επιταφίων (φωτο-video)



epi-apitafioi-2016-10Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, τελέσθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών του Αγρινίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά. Στην τελετή συμμετείχε η Νεανική Παραδοσιακή Χορωδία «Αγίου Χριστοφόρου».
Τις εντυπώσεις έκλεψε ο επιτάφιος του Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου του οποίου προπορεύονταν νεαροί ενορίτες και ενορίτισσες κρατώντας αναμμένες δάδες και ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον δικέφαλο αετό.
Οι ενορίτες ακολούθησαν το Επιτάφιο της Ενορίας τους σε όλη τη διαδρομή, από την εκκλησία μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας , όπου παρέμειναν για να ακούσουν το κήρυγμα του Μητροπολίτη.
Δείτε το video της εκδήλωσης:


- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bd%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3/#sthash.6vvitnAp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου