Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Και όμως: «Σημερινοί υπουργοί ζήτησαν από τον Παπακωνσταντίνου να δώσει τον Βενιζέλο»

Σάλο είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του είχαν ζητήσει να «δώσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει στο βιβλίο του «Game Over – Η αλήθεια για την κρίση» πως τον είχαν προσεγγίσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησαν να τους δώσει στοιχεία προκειμένου να «τελειώσουν» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να τον διέψευσαν, ωστόσο σύμφωνα με τον Βηματοδότη όχι μόνο κάποιοι προσέγγισαν τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά είναι και επιφανή στελέχη που έγιναν υπουργοί: «Τα πρόσωπα που προσέγγισαν τον κ. Παπακωνσταντίνου την επίμαχη περίοδο ήταν δύο σημερινοί διακεκριμένοι υπουργοί. Ο ένας κινείται στη ζώνη του Μεγάρου Μαξίμου και ο άλλος εκινείτο παλαιότερα στα ενδότερα του Αλέξη Τσίπρα».
Το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
«Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου