Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Παύση και αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ...




Σε παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου και αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας...


Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι «με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του δ.σ.) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζεται ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου».

Ο κ. Ρόζενμπεργκ από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο επέμενε στις παραιτήσεις των μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις οποίες είχε ζητήσει αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

Το «πληροφορήθηκα χθες το βράδυ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook» ανέφερε το πρωί ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος για το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να παραιτηθούν τα μέλη του Κέντρου και τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ να απορρίψει τροποποιημένη από τον κ. Πολάκη λίστα επιτυχόντων, βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει σε πρόσληψη 100 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις λόγω καταγγελιών γιατρών για παραποίηση από το υπουργείο Υγείας των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για σωρεία παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις γιατρών που βρίσκονταν στην αρχική λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου