Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Νέα παρέμβαση Πολάκης: Ζητά να παραιτηθούν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης: Ζητά να παραιτηθούν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λίγο αφότου τα μέλη του ΔΣ αρνήθηκαν να συμπράξουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Όπως παραδέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόθεσή του είναι να τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ νέα μέλη. Ωστόσο, τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, που ορίστηκαν προ μηνών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν τριετή θητεία.

Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διαγωνισμό αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Να σημειωθεί ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης με σκοπό να αποφασίσει τη ματαίωση του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις του αναπληρωτή προς τα μέλη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν τη λήψη απόφασης.

Νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 6 Μαΐου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου