Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Εκβιασμό χαρακτήρισε τα πρόσθετα μέτρα ο Πιτέλα

Εκβιασμό χαρακτήρισε τα πρόσθετα μέτρα ο Πιτέλα
Εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως «κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα».
Παράλληλα, τονίζει ότι αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, τότε «η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα».
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή στην ιστοσελίδα της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επικεφαλής της ομάδας τονίζει:
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στον δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που -κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015.
Αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει λύση, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου