Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Έφυγε» ο Όσκαρ Αλβαρέζ...

«Έφυγε» ο Όσκαρ Αλβαρέζ




Ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, ο Όσκαρ Αλβαρέζ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Την είδηση...
του θανάτου του σπουδαίου άσου του ΠΑΣ Γιάννινα, του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου ανακοίνωσε ο γιος του στο Facebook. 

Ο Αργεντινός είχε γεννηθεί στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για λογαριασμό του ΠΑΣ, ενώ φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981. 

Ο Αλβαρέζ είχε συνολικά 127 συμμετοχές (115 ματς στο πρωτάθλημα και 12 στο Κύπελλο) στην Ελλάδα, ενώ πέτυχε συνολικά στην καριέρα του 80 γκολ στα επτά χρόνια που έπαιξε στην Α’ Εθνική και ήταν 4ος στην λίστα με τους κορυφαίους ξένους σκόρερ. 

Ο Αργεντινός άσος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όπου σημείωσε 55 γκολ σε δύο σεζόν στη Β’ Εθνική και άλλα 22 στην Α’ Εθνική. Με τα 77 γκολ κατάφερε να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ηπειρωτικής ομάδας. 

Στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι το 1980, και κατέφερε να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του (ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό) το 1977. Από τους «πράσινους» αποχώρησε με απολογισμό 57 γκολ, και ήταν έβδομος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. 



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου