Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αυτόνομο στις εκλογές το Ποτάμι...

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα Τρίκαλα



Το Ποτάμι θα κατέβαινε αυτόνομο αν σήμερα γίνονταν εκλογές καθώς «αισθάνεται αρκετά δυνατό αλλά και έντιμο, ώστε να μην αναζητά...
ευκαιριακές σανίδες σωτηρίας, αριστερά ή δεξιά», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης («Realnews).

Απαντώντας στα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., ο επικεφαλής του κόμματος σημειώνει ότι «το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη Ν.Δ. ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε τσόντα του»

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα χρειαστεί -σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη- συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στη δικαιοσύνη και στο Σύνταγμα.

«Αυτός είναι ο λόγος που το Ποτάμι συζητά με τον κ. Μητσοτάκη και πρωταγωνιστεί και στον διάλογο των κεντρώων δυνάμεων», διευκρινίζει ο Στ. Θεοδωράκης και καλεί μάλιστα τη Φώφη Γεννηματά να αφήσει τις συστάσεις προς το Ποτάμι από τη στιγμή που υπήρξε υπουργός του Αντώνη Σαμαρά.

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και καλεί τον πρωθυπουργό «αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου