Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
        
Την αντίθεσή του με την κυβερνητική απόφαση της διάθεσης των αποθεματικών των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΙΣ:
«Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης, ακόμα και να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις, η Κυβέρνηση ζητεί τη διάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος των ελάχιστων αποθεματικών των Νοσοκομείων, τα οποία σήμερα δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ο λόγος είναι προφανής: με τα ελάχιστα αποθεματικά Νοσοκομείων και άλλων Οργανισμών επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει μέρος άλλων κρατικών δαπανών (μισθοί, συντάξεις κλπ)» αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του και ζητεί από την Κυβέρνηση διευκρινήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την περίθαλψη του ελληνικού λαού.


Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος: Τα αποθεματικά που παίρνουν δεν φτάνουν ούτε για τα νοσοκομεία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263930/iatrikos-syllogos-ta-apothematika-poy-pairnoyn-den-ftanoyn-oyte-gia-ta-nosokomeia#ixzz46rkAnS2Z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου