Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Καστανίδης: «Εμείς ανεβαίναμε Γολγοθά, ενώ Σαμαράς και Τσίπρας έστηναν πολιτικές καριέρες…»


Για την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου 2009-11 μίλησε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα, βάλλοντας κατά της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ότι υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια για να στήσουν τις προσωπικές τους πολιτικές καριέρες.

Ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε στην οικονομική διάλυση της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το χρέος στα 320 δισ. ευρώ και το δημοσιονομικό έλλειμμα στα 36 δισ. ευρώ μόνο για το 2009. Επίσης, έκανε λόγο για θεσμική καταρράκωση της χώρας την ίδια περίοδο, την οποία συνεχίζει η παρούσα κυβέρνηση.
«Αυτή η δημοσιονομική κρίση οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, και όχι το μνημόνιο στην κρίση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε μία χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια της. Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν. Δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια και δεν κοιτάξαμε το κομματικό και προσωπικό μας συμφέρον», ανέφερε ο κ. Καστανίδης και συνέχισε: «Mόνοι μας σηκώσαμε το σταυρό του μαρτυρίου και ανεβήκαμε τον Γολγοθά με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της Πατρίδας. Ήταν τότε που ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς περιφερόταν στα Ζάππεια (ξέρετε, αυτός που θα άλλαζε το μείγμα πολιτικής) και ο «επαναστάτης» κ. Τσίπρας (ξέρετε, αυτός που έσκισε τα μνημόνια), μας αποκαλούσε προδότες. Ήταν αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες με τις αντιμνημονιακές κορόνες τους».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σύμφωνα με το best.gr ανέλυσε την ανάγκη ύπαρξης Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ευθύνη των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων: «Σήμερα, που η χώρα καταρρέει και οι πολίτες εξαθλιώνονται, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, ένα ολοκληρωμένο, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό μας, γκρεμίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, παθογένειες που δημιουργήθηκαν μέσα από πελατειακές νοοτροπίες και συναλλαγές, κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα και την κάθε είδους διαπλοκή και διαφθορά.
Ο πολιτικός μας λόγος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, προοδευτικός, οραματικός και ρεαλιστικός. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες και θα κάνουμε τα πάντα για τη σωτηρία της χώρας και την ευημερία των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου