Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Οργή Μητσοτάκη για το φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

prwtofani-epeisodia-sto-sunedrio-tis-onned
Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν αργά το βράδυ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος. Οργή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν αργά το βράδυ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος, αμαυρώνοντας και το μήνυμα της αλλαγής που θέλει να περάσει η νέα ηγεσία της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την ίδια στιγμή επικρατεί αναστάτωση σε πολλές κομματικές οργανώσεις ενόψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ και καταγράφονται επεισόδια που δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο κόμμα. Αποτέλεσμα της έντασης είναι η κίνηση τριών υποψήφιων προέδρων νομαρχιακών επιτροπών να κινηθούν δικαστικά κατά του κόμματος!

Δεν στήθηκαν κάλπες

Το αποκορύφωμα όλων ήταν τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο κυριολεκτικά τινάχτηκε στον αέρα και ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεολαίας της Ν.Δ. που δεν στήθηκαν κάλπες και ως εκ τούτου δεν έγιναν ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής της και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.
Η νομή της εξουσίας και ο έλεγχος των συνέδρων, αλλά και οι παρασκηνιακές μάχες με τις περίφημες «λιστομαχίες» (σ.σ. μάχες για το ποιοι θα μπουν στη λίστα για να εκλεγούν) αποτέλεσε την αιτία της έντασης.
Σε ένα χώρο όπως αυτό της ΟΝΝΕΔ που η νέα ηγετική ομάδα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει μεγάλη δύναμη, έγινε κυριολεκτικά χαμός και έως το βράδυ, καθώς δεν τα εύρισκαν οι ομάδες μεταξύ τους, δεν είχαν στηθεί κάλπες, ενώ σιγά-σιγά και έφευγαν οι σύνεδροι και εκλογές δεν έγιναν.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στις δυο τα ξημερώματα της Κυριακής και ανέφερε ότι δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα λόγω τεχνικών προβλημάτων (!!!) και αυτό θα γίνει σήμερα.
Έως αργά το βράδυ του Σαββάτου γινόταν διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία και να αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία έπρεπε να τελειώσει, αλλά μερικές ομάδες μετρούσαν ακόμα τα «κουκιά» για τα ονόματα των υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή.

Εξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε έξαλλος και η οργή περίσσευε με όσα πληροφορήθηκε ότι έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δώσει και αυτός το παρόν το βράδυ της Παρασκευής στην έναρξη του συνεδρίου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπήρχε η διαρροή ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που θα εκδώσει η ΟΝΝΕΔ.
Το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ λειτουργεί αρνητικά και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. που κάνει προσπάθεια να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο η Ν.Δ. αυτές τις περίπου 100 ημέρες της προεδρίας του.
Στο στόχαστρο από την ηγετική ομάδα βρίσκεται ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον οποίο και χρεώνουν πολλοί το φιάσκο, καθώς παρασκηνιακά ενεπλάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Το λάθος της σημερινής ηγεσίας είναι ότι αποδέχθηκε, όπως λένε έμπειρα στελέχη, να ανατεθεί ουσιαστικά η προεδρία της ΟΝΝΕΔ στον Βασίλη Γεωργιάδη, σε μια λογική συμφωνίας με τον Ανδρ. Παπαμιμίκο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Β. Γεωργιάδης δεν εξελέγη, καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος και δεν στήθηκαν κάλπες.
Ορισμένοι έλεγαν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να διαγράψει τον Ανδρ. Παπαμιμίκο, ο οποίος όμως σε 10 μέρες παραδίδει, αφού την Μεγάλη Τετάρτη τα μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. θα εκλέξουν νέο γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναστάτωση στη Θεσσαλία

Και ενώ αυτά γινόταν στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σε μερικές άλλες περιοχές υπήρχε ένταση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλία, όπου οι  υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι αντέδρασαν, διότι απεστάλησαν εκλογικοί κατάλογοι ενόψει του συνεδρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και κατηγορούν την ηγετική ομάδα, ότι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα και η διαδικασία.
Η σημερινή μέρα θα έχει ενδιαφέρον καθώς από τα αποτελέσματα των εκλογών των προέδρων ΝΟΔΕ, θα αναδειχθεί πόσους ελέγχει η κάθε ομάδα.

Καταγγελίες και στην Αθήνα

Καταγγελία έχει κάνει και ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων, νυν γραμματέας του Δήμου Μεταμόρφωσης και αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος Μανώλης Γραφάκος εναντίον «παρασπονδιών» του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Β. Σπανάκη, που αφορούν στην Β3 ΝΟΔΕ, μία από τις μεγαλύτερες Νομαρχιακές της ΝΔ στη Β' Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου