Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την συνάντηση με Αναγνωστοπούλου







po-anagnostopoulouΠραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η σύσκεψη στο γραφείο της  αν. υπουργού Παιδείας και αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Σίας  Αναγνωστοπούλου, παρουσία των βουλευτών της Αιτωλ/νίας Γ. Βαρεμένου, Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ), του Δ. Κωνσταντόπουλου (Δημ. Συμπαράταξη) , του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου, της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βεν. Κυριαζοπούλου καθώς και εκπροσώπων των φοιτητών.

Από την συνάντηση κατέστη σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες  μιας και συμφωνήθηκε να μην γίνουν δηλώσεις, πως τα τρία Τμήματα του Αγρινίου δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Πάτρα, κάτι που αποτελεί στόχο της Πρυτανείας αλλά και μερίδας μελών ΔΕΠ και φοιτητών.
Από την άλλη δόθηκαν εκ νέου δεσμεύσεις σχετικά με την σίτιση και την αναζήτηση τρόπων για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες στιγμές έντονων διαφωνιών.
Το πολύ σημαντικό έχει να κάνει με το πάγιο αίτημα των φοιτητών του Τμήματος ΔΠΦΠ για μετατροπή του σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Να σημειωθεί άλλωστε πως το ΔΠΦΠ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών
Το αίτημα αυτό αντιμετωπίστηκε θετικά, αν και απαιτεί σημαντική προεργασία για το πρόγραμμα σπουδών, τα μέλη ΔΕΠ κλπ. Θετικά αντιμετωπίστηκε και το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος ΔΕΑΠΤ.
Η κ. Αναγνωστοπούλου πάντως, παρέπεμψε και στον εθνικό διάλογο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να κατατεθεί μια ενιαία και επεξεργασμένη πρόταση για το μέλλον των Τμημάτων, μιας και είναι δεδομένο πως για τους φορείς της περιοχής, η εξάρτηση από την Πάτρα, μόνο προβλήματα προκαλεί.
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έφυγαν με συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τα αποτελέσματα αυτής και αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της υπουργού.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd/#sthash.tPSvCA0W.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου