Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Γιατί ο Λουκόπουλος δεν έκανε τα εγκαίνια στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας
Τον πήρε τηλέφωνο ο Καραπάνος…
Τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης «Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων» έγιναν χθες στην Πινακοθήκη Χ. & Σ.Μοσχανδρέου η οποία με αυτόν τον τρόπο συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Τα εγκαίνια ωστόσο δεν έγιναν από το πρόσωπο που ήταν προγραμματισμένο να τα κάνει, τον δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο. Αιτία
υπήρξε ένα οργισμένο τηλέφωνο που δέχτηκε από τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνου.
Δεν είναι εφικτό να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ των δύο ανδρών αλλά ο δήμαρχος Ναυπακτίας μετά το τηλεφώνημα ακύρωσε την παρουσία στα εγκαίνια της Πινακοθήκης και αντ΄ αυτού έστειλε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ.Σαμαντά. Τα εγκαίνια εν τέλει έγιναν από τον βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο και απουσία του δημάρχου Μεσολογγίου.
Οργισμένος από την πλευρά του ο Χρ.Μοσχανδρέου στην ομιλία του υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για αυτή τη συμπεριφορά και χαρακτήρισε απαράδεκτο να απαγορεύεται στον δήμαρχο Ναυπακτίας να κάνει τα εγκαίνια.
Όπως και να έχει η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι η πρέπουσα απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσο στον πολιτισμό. Και τα πρόσφερε με ανιδιοτέλεια και αγάπη στον τόπο του. Η Πινακοθήκη είναι κόσμημα για το Μεσολόγγι και κάποιοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποτελέσει και αυτή παρελθόν. ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου