Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ποιος εξαφάνισε τη δικογραφία που «καίει» Μίχο-Λαγό...

Ποιος εξαφάνισε τη δικογραφία που «καίει» Μίχο-Λαγό για το «Συνεργείο»; - Media
 
...για το «Συνεργείο»;..Στις 10 Ιουλίου του 2013, μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα πρωτοπαλίκαρα του ναζιστικού μορφώματος είχαν...
σπάσει ό,τι είχαν βρει μπροστά τους και είχαν επιτεθεί με... ανδρεία σε έναν δάσκαλο Αγγλικών που πραγματοποιούσε μάθημα σε ανήλικους. Το Τάγμα Εφόδου είχε δράσει υπό την καθοδήγηση των Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, οι οποίοι ήταν παρόντες. Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός τούς είχε συλλάβει να αποχωρούν με αυτοκίνητο και μηχανή.

Για το βίαιο περιστατικό είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια και από την έρευνα είχε προκύψει ότι το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει οι χρυσαυγίτες, το οποίο είχε καταγραφεί και απαθανατιστεί από μάρτυρες, ήταν καταχωρισμένο στον στόλο της Βουλής. Επίσης, κατά την προκαταρκτική έρευνα είχαν ταυτοποιηθεί έξι δράστες, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης Πειραιά αλλά και χρυσαυγίτες που είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα.

Μολονότι υπήρξε πλούσιο αποδεικτικό υλικό και στοιχεία για την επίθεση και τους πρωταγωνιστές της, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η δικογραφία... έκανε φτερά, ως διά μαγείας. Δεν βρέθηκαν παρά αντίγραφά της, τα οποία τώρα εξετάζονται ξανά με κατεπείγουσα διαδικασία, προκειμένου να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα σταλεί στη Βουλή, προκειμένου να ζητηθεί άρση ασυλίας των δύο χρυσαυγιτών βουλευτών Γ. Λαγού και Ν. Μίχου.

Η... περιπέτεια της εν λόγω δικογραφίας συμπεριλαμβάνει, λοιπόν, μια παράλογη αρχειοθέτηση την 20/8/2014, μια διαδικασία που διακόπηκε βίαια, ακόμη και την πρωτοφανή εξαφάνιση των πρωτότυπων εγγράφων της. Χάρη στην υπομονή των θυμάτων που ζητούν την ποινική δίωξη των βουλευτών και των πρωτοπαλίκαρων του μορφώματος αλλά και στις «οχλήσεις» των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, Τάκη Ζώτου και Θανάση Καμπαγιάννη, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και σύντομα οι χρυσαυγίτες βουλευτές και στελέχη θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση συμπεριλαμβάνεται στις επτά μείζονες επιθέσεις της ΧΑ, που αναφέρονται τόσο στην εισαγγελική πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου όσο και στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ομως, την 20/8/2014, ο αρμόδιος εισαγγελέας που είχε στα χέρια του τη δικογραφία την έβαλε στο αρχείο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου