Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Στην Αθήνα οι θεσμοί με σκοπό να γεφυρωθούν οι διαφορές...

Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.)


Σε ανώτατο θεσμικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο ανάγονται πλέον οι προσπάθειες για την επίλυση του γόρδιου δεσμού του ελληνικού χρέους, με τις ΗΠΑ να ζητούν...
λύση «εδώ και τώρα», προτού η κατάσταση καταστεί ανεξέλεγκτη.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι των θεσμών ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Ήταν πολύ καλή η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, συμφώνησε ότι πρέπει επιστρέψει αμέσως η ομάδα στην Αθήνα και ότι πρέπει να βρεθεί λύση που θα έχει και ένα κομμάτι για το χρέος», είπε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος.

«Αν δεν ήταν εποικοδομητική η συνάντηση, δεν θα ήμουν ευχαριστημένος», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την παρέμβαση του Τζακ Λιου, που είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και οι δανειστές να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είμαστε πάντα υπέρ του οι άνθρωποι να γεφυρώνουν τις διαφορές τους».

Άλλο κλίμα με Σόιμπλε

Αντίθετα, χωρίς απτά συμπεράσματα και με επιβεβαιωμένες τις αποκλίσεις μεταξύ όσων επιζητεί η ελληνική πλευρά και όσων θέλει να επιβάλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να επέμεινε στην αντικρουόμενη θέση που προβάλλει η γερμανική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση αλλά και ότι το Ταμείο πρέπει να παραμείνει συμμέτοχο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε στην ερώτηση του ανταποκριτή της «Εφ.Συν.» στην Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη.
«Δεν είναι φανατικός υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών...

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που εξασφάλισε ο Θάνος Δημάδης μέσα από τη συνάντηση του εμφανώς προβληματισμένου Τσακαλώτου στα όσα ακούει από τον Γερμανό ομόλογο του.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου