Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί κυβέρνηση -Τόσκα για συνεργασία Χ. Αυγής και αστυνομίας

o-suriza-egkalei-kubernisi--toska-gia-sunergasia-x-augis-kai-astunomias
Βολές ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.Βολές ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής.«Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ,  αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη,  έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης.  Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται.

Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ,  αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου