Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στη Λευκάδα η δίκη για τα σοβαρά επεισόδια του Αιτωλικού (video)

geg-astynomia-aitoliko
Στη Λευκάδα την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει τελικά η δίκη των 4 προφυλακισθέντων ρομά για τα σοβαρά επεισόδια , τους πυροβολισμούς και την απόπειρα δολοφονίας που έγιναν στο Αιτωλικό στις 3 Αυγούστου του 2012.
Να θυμίσουμε πως τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει κοντά στον οικισμό των ρομά , όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι είχαν προσεγγίσει το σημείο μετά από ξυλοδαρμό κατοίκου του Αιτωλικού. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα , ενώ ακολούθησε και νέος κύκλος επεισοδίων όπου ρομά πυροβολούσαν από το μπαλκόνι σπιτιού κατά του συγκεντρωμένου πλήθους. Δείτε το video του agriniopress.gr:

Μετά τα επεισόδια η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και συνολικά τέσσερις ρομά με βαριές κατηγορίες προφυλακίστηκαν και πρόκειται να δικαστούν την Δευτέρα.
Σύμφωνα με το τοπικό blog tagiofyria.gr λεωφορείο με κατοίκους θα αναχωρήσει για την Λευκάδα τω πρωί της ερχόμενης Δευτέρας για την συμπαράσταση στους μάρτυρες κατηγορίας, που δεν είναι άλλοι από τους τραυματίες από τα πυρά των ρομά.
Μάλιστα στην περιοχή γίνεται και έρανος για την πληρωμή δικηγόρου, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως για τα κατά καιρούς επεισόδια στην περιοχή μεταξύ ρομά και κατοίκων θα ακολουθήσουν και άλλες δίκες, πχ για τα επεισόδια που έγιναν φέτος τον Ιανουάριο, όπου πυρπολήθηκαν και οικίσκοι ρομά κλπ. Πριν λίγες μέρες αναβλήθηκε στο Καρπενήσι η δίκη για τα επεισόδια που έγιναν παλιότερα στο πρώην Δημαρχείο του Αιτωλικού, όταν σύσκεψη για την παραβατικότητα των ρομά είχε καταλήξει σε σύρραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου