Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα στη Β” ΕΛΜΕ-εντυπωσιακή επίδοση η «Συμμετοχή»

        

koi-elme-ekloges1
Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη »Συμμετοχή» έκλεψε τις εντυπώσεις στις εκλογές που έγιναν νωρίτερα σήμερα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις εκλογές της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. Το πρωί με περιορισμένη συμμετοχή είχε γίνει η Γ.Σ. της Ένωσης στον κινηματογράφο Ανεσις (φωτο).
Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μ.μ. Ψήφισαν 859 και υπήρχαν 76 άκυρα – λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια και σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα έλαβαν :
Η «Συμμαχία» καθηγητών 273 ψήφους . Εκλέγονται οι κ. Καραμητσόπουλος, Παποράκης και Πίτσας
Η ΔΑΚΕ 210 ψήφους και εκλέγονται οι: Αδάμης, Βάρδιας και Μπέστιας.
koi-elme-ekloges2
Η πρωτοεμφανιζόμενη «Συμμετοχή» έλαβε 169 ψήφους και απέσπασε δυο έδρες με τους κ. Καραμίχα και Τζέμο.
Τέλος από την «Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) που έλαβε 66 ψήφους εκλέγεται η κ. Ζησιμοπούλου.
Η παράταξη ΡΑΣ έλαβε 47 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο Δ.Σ. ενώ «πάτωσε» στην κυριολεξία η «Προοδευτική Ενότητα» με υποψηφίους από την ΠΑΣΚ που έλαβε μόλις 9 ψήφους.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. για την ανάδειξη προεδρείου, αφού με την ψήφο τους πολλοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στις «κομματικές» υποψηφιότητες και παρατάξεις και επιδοκίμασαν μια νέα κίνηση με νέους εκπαιδευτικούς ως υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που κατήγγειλε τον κομματισμό και μάλιστα κατήλθε στις εκλογές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Οι δυο μεγάλες παρατάξεις «Συμμαχία» και ΔΑΚΕ πέρυσι είχαν λάβει 313 και 258 ψήφους αντίστοιχα, ενώ πτώση σημείωσαν και όλες οι άλλες παρατάξεις με καθίζηση -εξαφάνιση της ΠΑΣΚ που όπως φαίνεται σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι της, είτε έριξαν λευκό – άκυρο είτε στήριξαν τη «Συμμετοχή» γεγονός που δείχνει πως προς την νέα αυτή συνδικαλιστική κίνηση των εκπαιδευτικων της Β” Βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής υπήρξε μετατόπιση ψηφοφόρων απ’όλες τις παρατάξεις. Αξιοσημείωτο είναι και το μεγάλο ποσοστό των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων (76) , που το 2012 ήταν 78.
koi-elme-ekloges3
koi-elme-ekloges4
koi-elme-ekloges5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου