Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η Τρόικα δεν επιστρέφει στην Αθήνα γιατί η κυβέρνηση την κοροϊδεύει

 
Στην ακύρωση της προγραμματισμένης για την επόμενη εβδομάδα επανόδου τους στην Αθήνα προχώρησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, διαπιστώνοντας έλλειψη προόδου στην υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων της Ελλάδας.

Την είδηση, που επιβεβαίωσαν πηγές στις Βρυξέλλες, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.


Ως λόγο της νέας εμπλοκής, οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο ανέφεραν την αδυναμία εκπλήρωσης συγκεκριμένων μνημονιακών υποχρεώσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού -που ωστόσο δεν είχε οριστικοποιηθεί- η τρόικα επρόκειτο να επανέλθει στην Αθήνα για τον επανέλεγχο της ελληνικής οικονομίας πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την προσεχή Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφεραν, ανωνύμως, οι αξιωματούχοι στο Reuters, η επίσκεψή τους ακυρώνεται εξαιτίας της αδυναμίας εκπλήρωσης συγκεκριμένων υποχρεώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας.
Ερωτηθείς μάλιστα εάν η αναβολή αυτή σημαίνει και καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, ένας εκ των αξιωματούχων απάντησε προς το πρακτορείο: «Σωστά».

Πηγή: Έθνος

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τους τελευταίους δυο μήνες, η Παραπολιτική έχει γράψει περίπου 15 άρθρα σε διαφορετικές στιγμές στα οποία αναλύεται το γιατί αυτή τη φορά η σύγκρουση με την Τρόικα είναι σοβαρή αλλά και το ότι η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που ελέγχει την αποκρύπτουν επιμελώς.

Ο εθνικοί μύθοι περί «success story» και «εκπλήρωσης όλων των δεσμεύσεων» δεν πείθουν κανέναν στην υπόλοιπη Ευρώπη, πόσο μάλλον τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν συντάξει το Μνημόνιο και παρακολουθούν την υλοποίηση του.

Με το «όχι νέα μέτρα» η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί μόνη της σε ένα κορυφαίο πολιτικό αδιέξοδο, για το οποίο η Τρόικα αδιαφορεί παγερά. Mε τις δημοσκοπήσεις να αποσταθεροποιούν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, οι επόμενοι μήνες φαίνεται ότι θα αποδειχθούν πικρά ενδιαφέροντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου