Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αναβολή εκδίκασης για την υπεξαίρεση στο πάρκινγκ

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΓΡΙΝΙΟ


Εκδικάζονταν την Πέμπτη και αναβλήθηκε.16 κατηγορούμενοι.
Για τις 8 Μαΐου του 2014 αναβλήθηκε το δικαστήριο για τη σοβαρή υπόθεση της υπεξαίρεσης που διαπιστώθηκε στο δημοτικό παρκινγκ του Αγρινίου, μετά από έλεγχο που έγινε από ορκωτούς λογιστές για την περίοδο 2009-2011. Ως βασικός υπαίτιος της υπεξαίρεσης κατηγορείται υπάλληλος του παρκινγκ που έχει ήδη απολυθεί και σε βάρος του εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές από τον δήμο Αγρινίου.
Συνολικά όμως στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 15 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι υπάλληλοι δίμηνης απασχόλησης που εργάζονταν όλο αυτό το διάστημα στη δημοτική επιχείρηση και δεν είναι γνωστό πως προέκυψε η εμπλοκή τους, ενώ βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο απολυμένος υπάλληλος και ένας ακόμη, καθώς και ο πρόεδρος της επιχείρησης του δημοτικού πάρκινγκ την επίμαχη περίοδο. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου αλλά τελικά αναβλήθηκε αφού άλλη υπόθεση που προηγούνταν καθυστέρησε πολύ. Νέα εκδίκαση έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τους ελέγχους που έγιναν το 2011 υπήρχε σοβαρή αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών που εισπράττονταν από το πάρκινγκ και των ποσών που καταθέτονταν στον λογαριασμό της επιχείρησης. Μια αναντιστοιχία δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογηθεί . Έλλειμμα ύψους 21 χιλιάδων ευρώ παρατηρήθηκε και από εκδοθείσες αποδείξεις που στη συνέχεια ακυρώνονταν “λόγω λάθους” ενώ είναι αξιοσημείωτο πως, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, επιχειρήθηκε να σβηστούν τα δεδομένα που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό αρχείο των δεδομένων με τις αποδείξεις της επιχείρησης, δεδομένα που τελικά όμως ανακτήθηκαν επιτυχώς από αντίγραφο ασφαλείας που υπήρχε.
Ο δήμος Αγρινίου έχει στραφεί κατά του απολυμένου υπαλλήλου ζητώντας συνολικά ποσό περίπου 72 χιλιάδων ευρώ, ενώ και ο πρώην υπάλληλος του πάρκινγκ που αρνείται τις κατηγορίες έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας τη δικαίωση και επαναπρόσληψη του με παράλληλη καταβολή εντόκως των μισθών που δεν έλαβε λόγω της απόλυσης του.
Το αρμόδιο δικαστήριο καλείται να αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση και οι δικαστές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία σχετικά με την υπεξαίρεση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία και συζητήθηκε ευρέως. Πάντως αναμένεται να ξεκαθαριστεί και που έγκειται η εμπλοκή όλων αυτών των νέων ατόμων που εργάστηκαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην επιχείρηση και που επίσης κατηγορούνται για την υπόθεση, τη στιγμή που ο δήμος Αγρινίου και η επιχείρηση στρέφονται μόνον κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου