Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι φόροι εξαφανίζουν τις καταθέσεις των πολιτών

 
 

Οι φόροι συνεχίζουν να ροκανίζουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, καθώς τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφουν πως το επίπεδο των καταθέσεων τον Οκτώβριο είναι και το χαμηλότερο του έτους.

Η νέα, λοιπόν, πτώση που κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Οκτώβριο για πέμπτο συνεχή μήνα ήταν της τάξεως των 485 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και με δεδομένο ότι οι εκροές προέρχονται εξ ολοκλήρου από τα νοικοκυριά, οι αποσύρσεις καταθέσεων οφείλονται στην ανάγκη κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων και τρεχουσών δαπανών.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων έληξε φέτος στα τέλη Αυγούστου αντί του Ιουνίου, ενώ το τρέχον διάστημα εισπράττεται και ο φόρος ακινήτων παλαιών ετών.

Οι καταθέσεις τον Οκτώβριο ανήλθαν στα 160,3 δισ. ευρώ. Από τις αρχές Ιουνίου οι καθαρές εκροές ανέρχονται στα 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,9 δισ. ευρώ αφορά τα νοικοκυριά. Το διάστημα 2009-2012 σημειώθηκαν συνολικές εκροές καταθέσεων 90 δισ. ευρώ, το ένα τρίτο περίπου του συνόλου λόγω της οικονομικής κρίσης και των φόβων για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Πάνω από 17 δισ. ευρώ είχαν επιστρέψει μετά τα μέσα του Ιουνίου του 2012, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τι να το κάνεις που ο υπουργός Οικονομικών αυτής της χώρας δηλώνει δημόσια ότι δεν υπερφορολογούνται οι πολίτες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου