Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...


Ολοκληρώθηκε η 1η αποστολή εκκαθάρισης «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)» που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων...

Παράλληλα, όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από τον δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμη ότι κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν, ωστόσο επειδή αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικονομικού έτους 2014, καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Επισημαίνεται ακόμη πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του Φ.Π.Δ.
Τέλος οι φορολογούμενοι μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών. Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ το συντομότερο δυνατόν.
Πηγή : naftempoirki.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου