Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Εσωκομματικές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

        

po-kalpiΚορυφαίες εσωκομματικές διαδικασίες αύριο στα δυο κόμματα εξουσίας στην Αιτωλοακαρνανία με την ανάδειξη προέδρου για την Nομαρχιακή της ΝΔ και νέων διοικήσεων στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως και στην Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος.
Ειδικότερα στη ΝΔ 129 περίπου εκλέκτορες, οι πρόεδροι και τα μέλη που εξελέγησαν στις δημοτικές οργανώσεις, οι βουλευτές, τομεάρχες ΟΝΝΕΔίτες και δήμαρχοι, ψηφίζουν στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Μεσολόγγι για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι υποψήφιοι είναι τρεις: ο Κώστας Σύρρος από το Μεσολόγγι , ο Νικος Ζώγας από την Παλαιομάνινα και ο Γιώργος Μελιάδης από την Στράτο. Της διαδικασίας αυτής έχουν προηγηθεί δυο ακόμη εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των Δημοτικών οργανώσεων και τομεαρχών
Κάλπες στήνει αύριο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές στο Αγρίνιο η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του στην οδό Σαλάκου, για να εκλέξει όργανα για Τοπική Οργάνωση και Νομαρχιακή Επιτροπή.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00.
Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται 65 άτομα και για την Τοπική Οργάνωση 15.
Υπάρχει ενδιαφέρον και για τα δύο όργανα, αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος ειδικά για την Νομαρχιακή Επιτροπή, όπου να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι για τις Τοπικές Οργανώσεις έχουν το δικαίωμα της υποψηφιότητας και για την Νομαρχιακή.
Γενικά οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν χωρίς καμιά απολύτως προβολή και δημοσιοποίηση και ήταν κλειστές με αποτέλεσμα λίγα πράγματα να είναι γνωστά, πέρα από πληροφορίες για εντάσεις μεταξύ πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και η εμπλοκή τους αυτή δεν είναι και τόσο καλοδεχούμενη, ειδικά από παλιά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου