Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο-επείγον έγγραφο στους δήμους της Αιτωλ/νίας

        
epi-ektakto-epideinosi-kairouΜε έγγραφο στους δήμους της Αιτωλ/νίας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας τη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ζητά από τους δήμους του νομού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν τα απαραίτητα  μέτρα, τα οποία  προβλέπονται  στις σχετικές εγκυκλίους της  Γενικής  Γραμματείας  Πολιτικής  Προστασίας και στον σχεδιασμό τους, για αντιμετώπιση προβλημάτων από  τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν από αύριο Σάββατο με πολύ θυελλώδεις  νοτιοανατολικούς ανέμους, χιόνια στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ήδη η Πολιτική Προστασία έχει εγκαταστήσει μηχανήματα σε διάφορα σημεία του ορεινού δικτύου (oορεινή Ναυπακτία και ορεινή Τριχωνίδα) και αναμένεται να ενισχύσει τις περιοχές αυτές και αύριο. Παράλληλα μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν παραδοθεί στους δήμους Ναυπακτίας και Αγρινίου και γενικά υπάρχει επιφυλακή όλου του μηχανισμού.
Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30-11-2013  έως  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-12-2013
Α) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-11-2013
1.
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΜΕΤΡΑ.
2. ΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
Β) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1-12-2013
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΧΙΚΑ  ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
2. ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου