Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τι έμεινε από την αντιπαράθεση Καζαντζή-Καλαμπαλίκη (έγγραφα)



po-dimotiko-11-7-20162Σίγουρα δεν ήταν και τόσο διαφωτιστική τελικά η αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην αντιδημάρχου, σε βάρος των οποίων εξακολουθούν να αιωρούνται διάφορα υπονοούμενα και έγγραφα ως προς τις σχέσεις τους με επιχειρήσεις κλπ, ενώ βρίσκονταν παράλληλα σε επιτελικές θέσεις στον δήμο.
Μετά την ανταλλαγή βαριών κατηγοριών και χαρακτηρισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε επίπεδο ανακοινώσεων και δηλώσεων, αυτά που έχουν μείνει στην ουσία είναι τα εξής:

Ο κ. Καλαμπαλίκης «κατηγορείται» από τον πρώην στενό του συνεργάτη ότι με διαφορά μερικών ημερών, η σύζυγος του  διατηρούσε ποσοστό σε συνεργείο αυτοκινήτων, που έχει εκμισθώσει χώρο σε ιδιοκτησία του και σε αυτό το συνεργείο έγινε ανάθεση έργου από την δημοτική αρχή, ενώ η σύζυγος περίμενε στην εταιρεία. Να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτής της συμμετοχής  ανέρχονταν στο 2%.
Ο κ. Καζαντζής να θυμίσουμε έδωσε στη δημοσιότητα και την σχετική εντολή ανάθεσης με ημερομηνία 24-9-2016:
koi-apofasi-kopanelisΟ πρώην αντιδήμαρχος ζητά από τον κ. Καλαμπαλίκη να παραιτηθεί, ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον κ. Καζαντζή για δυο ακίνητα που φέρεται να σχετίζονται με τον δήμο αλλά και να έχουν οικονομικές δοσοληψίες με τον δήμο!
Ακολούθως ο Νίκος Καζαντζής απάντησε και για τα δυο ακίνητα-επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας πως το μεν πρώτο που σχετίζεται με επιχείρηση εστίασης στην Δογρή, ανήκει στην πρώην σύζυγο του στην Δογρή, που μπορεί όπως εκείνη θέλει να το αξιοποιεί, ενώ με σημερινή του δήλωση παραδέχεται πως η κόρη του, κατέχει ποσοστό από οικογενειακή επιχείρηση – ξενοδοχείο, το οποίο έχει οικονομικές δοσοληψίες με τον δήμο του Αγρινίου.  «Η επιχείρηση αυτή, όπως όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, συνεργάζεται επί σειρά δεκαετιών με τον δήμο και την ΚΕΔΑ, όπου προΐσταται ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος η κ. Παπαγεωργίου. Καμία σχέση λοιπόν με μένα.», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην αντιδήμαρχος που να σημειωθεί πως στο πόθεν έσχες του για το 2015, στις 49 εγγραφές ακινήτων που δηλώνει, συμπεριλαμβάνει και δυο εγγραφές στην Δογρή:
po-kazantzis-dogri
Ο κ. Καζαντζής στο πόθεν έσχες του, δηλώνει για το 2015 εκτός από τις 49 εγγραφές ακινήτων, εισοδήματα περίπου 33.000 ευρώ, για μια περίοδο που λάμβανε αποζημίωση για την θέση του αντιδημάρχου. Επίσης δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις περίπου 4.250 ευρώ και καμιά συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιχείρηση.
Να σημειωθεί πως στην σημερινή του δημόσια ανακοίνωση ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος  με έγγραφα του προς την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Αγρινίου, επανέρχεται στο θέμα της σχέσης του αντιδημάρχου κ. Καλαμπαλίκη με συνεργείο που επισκευάζει και συντηρεί οχήματα του δήμου Αγρινίου, όπως και σε αυτόν της προμήθειας ζαρντινιέρων.
Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος θεωρεί πως οι απαντήσεις που έλαβε δεν είναι επαρκείς και πως υπάρχει ζήτημα παραμονής του κ. Καλαμπαλίκη στη θέση του.
Από την πλευρά του ο κ. Καλαμπαλίκης, επανήλθε πριν από λίγες μέρες με δήλωση του τονίζοντας πως από την πλευρά του δεν υπάρχει θέμα με το συνεργείο και δεσμεύτηκε πως θα επανέλθει με έγγραφα που θα το αποδεικνύουν. Επέμεινε όμως πως υπάρχει θέμα με την κόρη του κ. Καζαντζή και το ποσοστό της σε επιχείρηση που έχει οικονομική σχέση με τον δήμο. Κατά τα άλλα επέδειξε διάθεση να χαμηλώσουν οι τόνοι και η όποια αντιπαράθεση σε πολιτικά πλαίσια να περιοριστεί θεσμικά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακούστε το ηχητικό:

Από τα έγγραφα τώρα που έχει στην κατοχή του το agriniopress.gr  φαίνεται πως η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας «Χ. Κοπανέλης και  ΣΙΑ ΟΕ» με την αποχώρηση της συζύγου του κ. Καλαμπαλικη, έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, όμως οι σχετικές καταχωρήσεις στο ΓΕΜΗ και στην ΔΟΥ έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου:
po-eggrafa-kalampalikis2
po-eggrafa-kalampalikis3
po-eggrafa-kalampalikis4
Σύμφωνα με την πλευρά του κ. Καλαμπαλικη, είναι ευθύνη των νέων εταίρων το πότε θα καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα των αλλαγών στο καταστατικό της εταιρείας και αυτή η ευθύνη δεν βαραίνει το μέλος που έχει αποχωρήσει.
Από το παρακάτω έγγραφο προκύπτει ακόμη πως η εταιρεία Χ. Κοπανέλης εξέδωσε τιμολόγια ( ανάμεσα τους και αυτά που δημοσιοποίησε ο κ. Καζαντζής) στον δήμο Αγρινίου μετά τις 15 Οκτωβρίου ενώ πληρώθηκε τα πρώτα της τιμολόγια μετά τις 31 Οκτωβρίου του 2014:
koi-timologia-kopanelis
Από το σχετικό ιστορικό προκύπτει πως η επιχείρηση Χ. Κοπανέλης και ΣΙΑ Ο.Ε. και ενώ από αυτήν είχε αποχωρήσει η σύζυγος του κ. Καλαμπαλίκη εισέπραξε το 2014 για διάφορες εργασίες σε δημοτικά οχήματα 5.843 ευρώ. Επίσης τον Δεκέμβριο του 2014 έκοψε τιμολόγια αξίας 10.987 ευρώ, που πληρώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ για την χρήση του 2015, φέρεται να της έχουν καταβληθεί ακόμη 10.338 ευρώ.
Κατά τα άλλα ο κ. Καζαντζής σήμερα δημοσιοποίησε τα δυο έγγραφα που απέστειλε στην Οικονομική Υπηρεσία:
1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Νικολάου Κ. Καζαντζή, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου
ΠΡΟΣ
Την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.
——————————————-
Επειδή εχθές κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-7-2016 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε (εν μέσω ύβρεων και απειλών εναντίον μου) στον ίδιο χώρο που είχε μισθωμένο η εταιρία με την Α. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και σε τμήμα αυτού εκμίσθωσε ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 σε τρίτη εταιρία με την επωνυμία «X. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ – Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε»
Επειδή όμως δεν είπε ότι:
1. Η εν λόγω εταιρία «X. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ – Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε» έχει τρεις (3) τροποποιήσεις και συγκεκριμένα μετατράπηκε σε Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. εν συνεχεία σε Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. και τέλος μέχρι σήμερα σε ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Ε.Ε. (με τον διακριτικό τίτλο SCANWEST SERVICE SCANIA),
2. Δεν μας πληροφόρησε εάν η κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ που συμμετείχε (και ως συνδιαχειρίστρια) από 8-2-2013 μέχρι 6-10-2014 στην εταιρία Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. είναι ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ενώ δηλαδή για ένα διάστημα ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος.
Παρακαλώ λοιπόν μετά από αυτά να μου απαντήσετε:
α) Πόσα τιμολόγια έχουν εκδοθεί (εάν έχουν εκδοθεί),
β) ποια τιμολόγια,
γ) για ποιές εργασίες,
δ) για ποια ποσά (μεμονωμένα και συνολικά) στην εν λόγω εταιρία με όλες τις επωνυμίες της από της αναλήψεως των καθηκόντων του κ. Καλαμπαλίκη ως Αντιδήμαρχος αλλά και από την εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου κατά τις Δημοτικές εκλογές του έτους 2014 και μέχρι σήμερα.
Αγρίνιο, 28-7-2016
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Νικολάου Κ. Καζαντζή, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου
ΠΡΟΣ
Την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.
———————————————–
Με ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 11-7-2016 ζητούσα να απαντηθεί αρμοδίως με ποιο τρόπο αγοράστηκαν οι ζαρντινιέρες του Δήμου και συγκεκριμένα:
Με ποια διαδικασία έγινε αυτή η αγορά;
Πέρασε από Οικονομική Επιτροπή;
Πέρασε από Ποιότητα Ζωής ;
Πληρώθηκε από ίδια έσοδα
Εκδόθηκε τιμολόγιο;
Έγινε δωρεά;
Εάν ναι ποιο τιμολόγιο εκδόθηκε για την δωρεά αυτή και πότε έγινε αποδεκτή από το Δημ. Συμβούλιο;
Ποιος είναι ο δωρητής; Έχει σχέση με προμήθειες ή εργασίες στον Δήμο Αγρινίου;
Επειδή εχθές κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-7-2016 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε ότι είχαν ληφθεί προσφορές χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.
Επίσης αναφέρει ότι αναμορφώθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου για τον συγκεκριμένο λόγο χωρίς να αναφέρει πότε και με ποιο τρόπο.
Επειδή τα ανωτέρω γεννούν απορίες και ασάφειες σε σχέση με την εν λόγω προμήθεια ΡΩΤΩ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ:
1. Υπάρχει τιμολόγιο αγοράς των εν λόγω ζαρντινιέρων;
2. Εάν υπάρχουν και ποιες είναι οι προσφορές που λήφθηκαν;
3. Πότε λήφθηκαν οι προσφορές αυτές;
4. Πότε αναμορφώθηκε ο προϋπολογισμός και με ποιο περιεχόμενο;
5. Πέρασε από οικονομική επιτροπή η απόφαση περί αγοράς των εν λόγω ειδών;
Αγρίνιο, 28-7-2016
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
Τα παραπάνω αποτελούν μια καταγραφή και παρουσίαση του ιστορικου και ειδικότερα των πρόσφατων εξελίξεων της αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Καζαντζή και του κ. Καλαμπαλίκη και οι πολίτες καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Ο Νίκος Καζαντζής στην αντιπαράθεση του με την δημοτική αρχή του Αγρινίου μετά την αποπομπή του αφήνει στην σημερινή του δημοσία ανακοίνωση εκ νέου αιχμές κατά του agriniopress.gr , αποδεικνύοντας πάντως πως στα θέματα του τοπικού τύπου διαθέτει «α λα καρτ» ευαισθησία. Αλλά επειδή το συγκεκριμένο τμημα της δήλωσης του είναι άσχετο με την αντιπαράθεση του με τον δήμο, θα υπάρξει σχετικό δημοσίευμα και απάντηση από το agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου