Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Αποζημίωση για την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην πρεσβεία της θα ζητήσει η Τουρκία

Αποζημίωση για την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην πρεσβεία της  θα ζητήσει η Τουρκία
Το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία, εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση, με επίσημο έγγραφο που απέστειλε η γραμματεία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, την ίδια μέρα (26 Ιουλίου), που καταγράφηκε το συμβάν.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρεσβεία της Τουρκίας κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι η αστυνομία δεν πραγματοποίησε απολύτως καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση, καθώς και για τη σύλληψη των δραστών.
Επισημαίνεται, δε, πως οι Τούρκοι έστειλαν στις αρμόδιες αρχές οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να το αξιοποιήσουν και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.
Στην αναφορά του ο Τούρκος πρέσβης, ζήτησε σε αυστηρό τόνο από τις ελληνικές αρχές να επιδείξουν μεγαλύτερη ετοιμότητα στο μέλλον, σε ανάλογα περιστατικά και απαίτησε την ενεργοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες.
Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (3/8), η δίκη του 37χρονου φερόμενου ως επικεφαλής του Ρουβίκωνα αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί κατά τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου