Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ελ. Αυλωνίτου: Αξιέπαινα παιδιά που δείχνουν αλληλεγγύη, οι καταληψίες

 Ελ. Αυλωνίτου: Αξιέπαινα παιδιά που δείχνουν αλληλεγγύη, οι καταληψίες
«Αξιέπαινα παιδιά» που δείχνουν αλληλεγγύη, χαρακτήρισε τους καταληψίες κτηρίων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο Σκάι.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε τις καταλήψεις λέγοντας ότι «δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα», αλλά και πως οφείλονται στην έλλειψη δημοσίου χώρου.
Η κ. Αυλωνίτου είπε ότι «θα πρέπει σ' αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο», ενώ όπως υποστήριξε,  αν αυτά τα παιδιά είχαν δουλειά, θα κοίταζαν τη δουλειά τους. Η κρίση όμως, τα έχει φέρει πιο κοντά και είναι αξιέπαινα γιατί δείχνουν αλληλεγγύη.
Ωστόσο, η κ.Αυλωνίτου κράτησε αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις της συναδέλφου της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε δηλώσει ότι ανάμεσα στις καταλήψεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτιμά τις καταλήψεις. «Δε νομίζω ότι τα είπε έτσι η Σία. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι», είπε. Πάντως, χαρακτήρισε σωστή ενέργεια την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Αυλωνίτου ερωτηθείσα για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις απάντησε ότι «προσπαθήσαμε να τις σώσουμε, αν δεν ήμασταν εμείς μπορεί σε λίγους μήνες να μην είχαμε καθόλου συντάξεις. Με το που θα πάει καλά η οικονομία οι συντάξεις θα αυξηθούν μέσω της εθνικής σύνταξης. Οι κύριες είναι προστατευμένες. Θα προστατεύσουμε τις επικουρικές μέσω της εθνικής σύνταξης».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, υποστήριξε ότι με το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρία χρόνια θα βγούμε από την κρίση, ενώ όπως υποστήριξε «με τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουμε σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου