Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο Γιώργος στέλνει μήνυμα σε Καραμανλή: Στοματάκι έχεις! Μιλά και άσε τις διαρροές!

Δριμεία επίθεση Γιώργου Παπανδρέου σε Κώστα Καραμανλή.

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real, στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές του κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τη φερόμενη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων μετά το 2009, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι,
Παραποίηση των στατιστικών στοιχείων γινόταν συστηματικά μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009 από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, πολύ πριν από την ίδρυση της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα τη δανειακή κρίση του 2010, την παρολίγον χρεοκοπία και την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα στη χώρα. Να συνεχίσουν να υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, τροφές, μισθοί και συντάξεις.
Σήμερα, μαθαίνουμε από την εφημερίδα Real, ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, «μίλησε» περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων υποστηρίζοντας ανεδαφικές συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες του.
Ως πηγή «άρρητων ρημάτων» – μπορεί κανείς να την εντάξει σε όποια ιστορική περίοδο θέλει, από την εποχή των Ελευσινίων μυστηρίων μέχρι και αυτή του Αποστόλου Παύλου, ζητά από κάποιους να «μεταφέρουν» τα λόγια του.
Υπάρχει όμως, μια διαφορά. Ο κ. Καραμανλής, είναι πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε σε Ελευσίνια μυστήρια συμμετείχε, ούτε συνομιλητής του Θεού υπήρξε, από όσο μπορούν να γνωρίζουν όλοι. Ας θέλουν κάποιοι να τον βλέπουν σαν Θεό, για να κάνουν τις δουλειές τους.
Ως εκ τούτου, η αξιοποίηση ενδιαμέσων, μόνο ενοχές μπορεί να εξηγεί.
Ας βγει, λοιπόν, ο ίδιος, με το στοματάκι του, να μιλήσει.
Και να εξηγήσει – σήμερα θα περιοριστούμε στα απολύτως απαραίτητα – πως είναι δυνατόν να παριστάνει τον αφελή, όταν:
Η χώρα ήταν ήδη δύο φορές σε επιτήρηση επί των ημερών του.
Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), δεν δεχόταν την ορθότητα των στατιστικών στοιχείων, δεν τα έκανε αποδεκτά και σημείωνε μονίμως αστερίσκους.
Ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τότε, μας ενημέρωσε πρόσφατα, ότι αυτός και κάποιοι άλλοι, είχαν επιδοθεί σε επιχείρηση κουκουλώματος της σχετικής Έκθεσης του ΔΝΤ, το 2008, που ενημέρωνε ότι το χρέος θα ξεπεράσει κάθε λογική, και τελικώς η επιχείρηση εστέφθη υπό επιτυχίας, αφού δεν δημοσιοποιήθηκε τότε, αλλά έναν ολόκληρο χρόνο μετά, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή, έφευγε τρέχοντας.
Ο ίδιος, επίσης, ενημέρωνε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2009, όταν ήταν πλέον αργά, ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό.
Ο ίδιος, τρία 24ωρα μετά τις εκλογές του 2009, ενημέρωνε ότι, το έλλειμμα έφτασε 12,8%. Τελικά, πολύ αργότερα, το Νοέμβριο του 2010, όταν είμαστε ήδη μισό χρόνο σε πρόγραμμα, μάθαμε ότι, το έλλειμμα είναι 15,8% και χρόνια μετά, το 2014, μάθαμε ότι, η ύφεση του 2009, ήταν μεγαλύτερη από 4%.
Μόλις πρόσφατα μάθαμε (θα μάθουμε και άλλα με το πέρασμα του χρόνου;), ότι ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος, τη στιγμή που ενημέρωνε για έλλειμμα 12,8%, είχε ήδη στα χέρια του έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της κεντρικής τράπεζας που διοικούσε σύμφωνα με την οποία όσα λέει η κυβέρνηση είναι «εκτός παραγματικότητας».
Ο δε κ. Καραμανλής, έχει ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του 2012, 2013, 2014, το μεσοπρόθεσμο του 2012 και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, με την παραδοχή ότι, το έλλειμμα το 2009, ήταν 15,6%.
Ο έτερος συνωμοσιολόγος των ελλειμμάτων και των μνημονίων, αυτός που έβλεπε «ευρωσυνωμοσία» στις εκκλήσεις για συναίνεση, ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την Άνοιξη του 2012, παραδεχόταν σε άρθρο του στη WSJ, ότι το έλλειμμα το 2009, ήταν 15%.
Ο σημερινός επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, στην Επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, δήλωσε ότι «πλέον τα greek statistics είναι έπαινος», παράλληλα με την έκφραση της πρόθεσής του «να διοργανωθεί ένα παγκόσμιο συνέδριο με θέμα τα greek statistics, ώστε να αναδειχθεί πόσο σημαντικό έργο έχει παραχθεί στον τομέα παραγωγής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Έκθεσή του για τις χώρες που παρακολουθούν πρόγραμμα προσαρμογής, με κατηγορηματικό και αποστομωτικό τρόπο, τονίζει ότι,
«…πριν από την έναρξη του προγράμματος συνδρομής ΕΕ-ΔΝΤ, το οποίο δρομολογήθηκε την άνοιξη του 2010, υπήρχε ένας διττός φόβος που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του μακροχρόνιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, λόγω της χαμηλής πραγματικής είσπραξης φόρου εταιρειών, με το δημόσιο έλλειμμα να αγγίζει το 15,7% του ΑΕγχΠ το 2009, έναντι – 6,5% το 2007, και τον λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕγχΠ να συνεχίζει την ανοδική πορεία του από το 2003, όταν είχε διαμορφωθεί στο 97,4%, αγγίζοντας το 129,7% το 2009 και το 156,9% το 2012· είναι της γνώμης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος· χαιρετίζει την αποφασιστική δράση της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010· σημειώνει ότι η βαθμιαία αποκάλυψη της στατιστικής λαθροχειρίας στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολλαπλασιαστών, των προγνώσεων και των προτεινόμενων μέτρων· υπενθυμίζει ότι, λόγω της επιμονής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Eurostat (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι πλέον επιφορτισμένη με τις εξουσίες και τα μέσα για την παροχή ενός στέρεου συνόλου αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων». 
Απάτη, δηλαδή.
Και τέλος,
Ο Ανδρέας Γεωργίου, ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης ΕΛΣΤΑΤ, τον Αύγουστο του 2010, μήνες μετά την ένταξη στο πρόγραμμα προσαρμογής. Όλα τα άλλα που ανακαλύφθηκαν ως υπερασπιστική γραμμή των πραγματικών ενόχων μετά την εμπλοκή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεραστεί λογικά η απουσία του κ. Γεωργίου από την «επίμαχη» περίοδο, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
Σήμερα, ρωτάμε τα απαραίτητα, μόνο με επιχειρήματα που προκύπτουν από δηλώσεις, αναμφισβήτητα στοιχεία ή κείμενα άλλων. Εκτός μιας ερώτησης, αυτονόητη, για προφανείς λόγους:
Ας πει ο κ. Καραμανλής, ποιος ευθύνεται για την αύξηση του χρέους από 180 δις στα 300 δις Ευρώ, κατά την πενταετή διακυβέρνηση 2004-2009; Είναι προϊόν παραποίησης στοιχείων αυτή η αύξηση του χρέους ή αποκλειστικά ανερμάτιστων πολιτικών, με τις προσλήψεις Παυλόπουλου και τις αχαρτογράφητες δαπάνες, όπως για παράδειγμα, στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου; 
Όταν και αν εμφανιστεί ο κ. Καραμανλής, θα πούμε και τι έλεγε στις συναντήσεις που είχε στις αρχές του 2009, με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και γιατί όταν εξήγγειλε το πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν από την εσπευσμένη αναχώρησή του από την πρωθυπουργία, αυτά στο σύνολό τους, δεν ξεπερνούσαν το 1% του ΑΕΠ, όταν ο εκτροχιασμός του ξεπερνούσε το 15%, ενώ θα είχαν εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλαδή το 2010.
Αυτά προσώρας.
ΥΓ. Στον αστερισμό της αριστεροδεξιάς συντηρητικής συναγωγής, προστέθηκαν δύο ακόμη, ο και Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο γνωστός χαμαιλέων, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που και αυτός άρχισε τα «άρρητα ρήματα» – πριν άλλα έλεγε, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως στέλεχος σε τράπεζα.
Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας επί του παρόντος,
Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας, Παππάς, Λιβάνης, Στυλιανίδης, Κοτζιάς, Ρουμελιώτης.
Με κάποιους ακόμη, που για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί, θα ολοκληρωθεί και το κάδρο της πολιτικής συναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου