Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Η επίσημη ανακοίνωση

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Η επίσημη ανακοίνωση
Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 25 Ιουλίου για τα νομικά, αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας, όπως επισημαίνει, τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.
Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.
Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:
1)    Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.
2)    Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.
Διαβάστε επίσης:
Οι τέσσερις «κόφτες» στις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου