Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Νέα ρύθμιση από τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο για… συνεπείς...

tameio_trapeza


Νέα ευκαιρία να αποπληρώσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μόνο οι συνεπείς ασφαλισμένοι, από το 2017. Σήμερα περίπου...
270.000 είναι οι οφειλέτες με χρέη 15,5 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», δεν έχει τέλος το άγριο κυνήγι για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφτηκε αύξηση 117,2% στα εντάλματα κατασχέσεων για οφειλές στο ΙΚΑ αλλά και 127,30% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων που χρωστούσαν και το Ταμείο κινήθηκε εναντίον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τρόπος ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.

Στόχος της νέας ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας είναι η άντληση εσόδων, αλλά και η επανένταξη στο σύστημα νέων ασφαλισμένων και εργοδοτών που αντιμετωπίζουν πραγματική αδυναμία και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην υφιστάμενη ρύθμιση.

Ο νέος τρόπος ρύθμισης των χρεών θα δίνει ατομική λύση για τον κάθε ασφαλισμένο. Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και το ύψος του ποσού τους θα υπολογίζεται με βάση την εισφοροδοτική ικανότητα κάθε υπόχρεου.

Η ρύθμιση προωθείται προκειμένου να διευκολύνει επιχειρήσεις και επαγγελματίες να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να μη στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας. Εκείνη που εφαρμόστηκε το 2015 έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δεν χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου